Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pizza podbiła świat. Wszyscy jedzą i uwielbiają to danie kuchni włoskiej. Nic więc dziwnego, że klasyczna pizza dorobiła się wielu modyfikacji. Oto przepis na bardzo ciekawą zupę pizzową. Proponujemy podać je z kawałkami domowego ciasta drożdżowego, jednak z powodzeniem możecie zastąpić je chociażby grzankami.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112900
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 201
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 462
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 442
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 794
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112900
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 201
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 462
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 442
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 794
Składniki
Mięso mielone usmaż na patelni do mocnego zrumienienia. Dołóż pokrojone w plasterki pieczarki i pokrojoną drobno cebulę. Smaż wszystko razem kilka minut, do odparowania płynu. Przełóż wszystko do dużego garnka i zalej litrem wody. Dodaj oregano, bazylię, sól i pieprz. Gotuj przez 20 minut.
Do zupy pizzowej dodaj serki topione i mieszaj do ich całkowitego rozpuszczenia. Wlej pomidory z puszek i dodaj pokrojoną w kostkę paprykę. Gotuj przez kolejne 10 minut. Na koniec dodaj śmietankę i ponownie dobrze wymieszaj.
Przygotuj ciasto. W misce umieść wszystkie składniki i dobrze wymieszaj. Pozostaw w ciepłym miejscu na ok. 30 minut. Po tym czasie ciasto rozwałkuj na placek o grubości ok. 3 mm. Podziel go na prostokąty o wymiarach ok. 4x7 cm.
Piekarnik rozgrzej do temperatury 250 st. Celsjusza. Piecz ciasto przez ok. 10 minut do zrumienienia. Wyciągnij i ostudź. Żółty ser zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Natkę pietruszki grubo posiekaj. Zupę pizzową podawaj w głębokim talerzu, z dwoma lub trzema kawałkami ciasta wetkniętymi w środek. Całość posyp tartym żółtym serem i natką pietruszki.