Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pizza podbiła świat. Wszyscy jedzą i uwielbiają to danie kuchni włoskiej. Nic więc dziwnego, że klasyczna pizza dorobiła się wielu modyfikacji. Oto przepis na bardzo ciekawą zupę pizzową. Proponujemy podać je z kawałkami domowego ciasta drożdżowego, jednak z powodzeniem możecie zastąpić je chociażby grzankami.
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 76
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 115
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 76
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 115
Składniki
Mięso mielone usmaż na patelni do mocnego zrumienienia. Dołóż pokrojone w plasterki pieczarki i pokrojoną drobno cebulę. Smaż wszystko razem kilka minut, do odparowania płynu. Przełóż wszystko do dużego garnka i zalej litrem wody. Dodaj oregano, bazylię, sól i pieprz. Gotuj przez 20 minut.
Do zupy pizzowej dodaj serki topione i mieszaj do ich całkowitego rozpuszczenia. Wlej pomidory z puszek i dodaj pokrojoną w kostkę paprykę. Gotuj przez kolejne 10 minut. Na koniec dodaj śmietankę i ponownie dobrze wymieszaj.
Przygotuj ciasto. W misce umieść wszystkie składniki i dobrze wymieszaj. Pozostaw w ciepłym miejscu na ok. 30 minut. Po tym czasie ciasto rozwałkuj na placek o grubości ok. 3 mm. Podziel go na prostokąty o wymiarach ok. 4x7 cm.
Piekarnik rozgrzej do temperatury 250 st. Celsjusza. Piecz ciasto przez ok. 10 minut do zrumienienia. Wyciągnij i ostudź. Żółty ser zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Natkę pietruszki grubo posiekaj. Zupę pizzową podawaj w głębokim talerzu, z dwoma lub trzema kawałkami ciasta wetkniętymi w środek. Całość posyp tartym żółtym serem i natką pietruszki.