Zupy Przepis na:
Zupa pomaranczowo - marchewkowa

Przepisów i artykułów: 123 Ocena: 2104
Dodano: 21.02.2010
Odsłon: 14775
Składniki
- marchew, 3/4 kg
- cebula, 1 sztuka
- pomarancz, 2 sztuki
- maslo, 2 lyzki
- suszone ziarna kolendry(coriander), 2 lyzeczki
- sol
- pieprz
- bulion z kurczaka, okolo 1 litr (950ml)
- smietanka slodka np 18%, 3/4 szklanki
3-4 os. | 60 min | średnie | przystępne |
Przygotowanie
-
Marchew obrac pokroic w plasterki. Cebule posiekac,z pomaranczy wycisnac sok i utrzec skorke z jednej pomaranczy. Na masle dusic cebule okolo 2-3min. dodac marchewka, skorke z pomaranczy, coriander, sol i pieprz, dusic okolo 10 min.
-
Dodac wywar zkurczaka, zmiejszyc ogien i gotowac okolo 30 min. Nastepnie zmiksowac zupe w mikserze i przelac ponownie do garnka. Dodac smietanke i sok z pomaranczy. Doprawic sola i pieprzem wg uznania.
Komentarze do przepisu (4)

milla_poz 01 kwietnia 2012Zgłoś do usunięcia
Świetna zupa - zrobiłam pierwszy raz, ale na pewno nie ostatni. Zamiast świeżych pomarańczy użyłam soku pomarańczowego z kartonu iteż dobrze wyszła. A dodatek kolendry...mmm... - strzał w dziesiątkę! Polecam :)3 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 27 lutego 2011Zgłoś do usunięcia
Fantastyczny smak-wyprobowalam i polecam!3 Kto głosował? | Odpowiedz

Kukta 31 stycznia 2011Zgłoś do usunięcia
Bardzo interesujacy przepis, musze koniecznie wyprobowac :)3 Kto głosował? | Odpowiedz

miciunia 23 kwietnia 2010Zgłoś do usunięcia
Brzmi wspaniale :)3 Kto głosował? | Odpowiedz