Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czasem myślę, liczba potencjalnych przepisów na zupę pomidorową jest nieskończona. Dziś dzielę się z Wami jednym z nich.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10721
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4809
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 925
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9158
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1354
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10721
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4809
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 925
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9158
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1354
Składniki
Cebulę obrać, drobno posiekać i smażyć do miękkości na rozgrzanym oleju.
Czosnek obrać.
Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić na mniejsze kawałki i zmiksować z czosnkiem.
Do cebuli dodać pomidory z czosnkiem oraz przecier pomidorowy i doprowadzić do wrzenia.
Dodać ryż, wodę, sól, cukier, pieprz ziołowy i paprykę w proszku, dokładnie wymieszać i gotować przez około 10 minut.
Następnie zdjąć ze źródła ciepła i pozostawić pod przykryciem aż ryż zmięknie.
Podawać z jogurtem naturalnym.