Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czasem myślę, liczba potencjalnych przepisów na zupę pomidorową jest nieskończona. Dziś dzielę się z Wami jednym z nich.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112945
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 279
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 609
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 507
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 912
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112945
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 279
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 609
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 507
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 912
Składniki
Cebulę obrać, drobno posiekać i smażyć do miękkości na rozgrzanym oleju.
Czosnek obrać.
Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić na mniejsze kawałki i zmiksować z czosnkiem.
Do cebuli dodać pomidory z czosnkiem oraz przecier pomidorowy i doprowadzić do wrzenia.
Dodać ryż, wodę, sól, cukier, pieprz ziołowy i paprykę w proszku, dokładnie wymieszać i gotować przez około 10 minut.
Następnie zdjąć ze źródła ciepła i pozostawić pod przykryciem aż ryż zmięknie.
Podawać z jogurtem naturalnym.