Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa pomidorowa

Zupa pomidorowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 273 Ocena: 1331

Dodano:

Odsłon: 156

Czasem myślę, liczba potencjalnych przepisów na zupę pomidorową jest nieskończona. Dziś dzielę się z Wami jednym z nich.

Składniki

  • Pomidory dojrzałe około 1,5 kg
  • Cebula biała duża 1 szt.
  • Olej do smażenia 4 łyżki
  • Czosnek 2 ząbki
  • Przecier pomidorowy 500 g
  • Sól 1 łyżeczka
  • Cukier 1 łyżka
  • Pieprz ziołowy 1/2 łyżeczki
  • Papryka słodka w proszku 1/2 łyżeczki
  • Ryż biały 3/4 szklanki
  • Woda 2 szklanki
  • Jogurt naturalny po około 1 łyżce na porcję
5-6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Zupa pomidorowa

Przygotowanie

  1. Cebulę obrać, drobno posiekać i smażyć do miękkości na rozgrzanym oleju.

  2. Czosnek obrać.

  3. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić na mniejsze kawałki i zmiksować z czosnkiem.

  4. Do cebuli dodać pomidory z czosnkiem oraz przecier pomidorowy i doprowadzić do wrzenia.

  5. Dodać ryż, wodę, sól, cukier, pieprz ziołowy i paprykę w proszku, dokładnie wymieszać i gotować przez około 10 minut.

  6. Następnie zdjąć ze źródła ciepła i pozostawić pod przykryciem aż ryż zmięknie.

  7. Podawać z jogurtem naturalnym.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń