Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czasem myślę, liczba potencjalnych przepisów na zupę pomidorową jest nieskończona. Dziś dzielę się z Wami jednym z nich.
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1616
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 693
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1616
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 693
Składniki
Cebulę obrać, drobno posiekać i smażyć do miękkości na rozgrzanym oleju.
Czosnek obrać.
Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić na mniejsze kawałki i zmiksować z czosnkiem.
Do cebuli dodać pomidory z czosnkiem oraz przecier pomidorowy i doprowadzić do wrzenia.
Dodać ryż, wodę, sól, cukier, pieprz ziołowy i paprykę w proszku, dokładnie wymieszać i gotować przez około 10 minut.
Następnie zdjąć ze źródła ciepła i pozostawić pod przykryciem aż ryż zmięknie.
Podawać z jogurtem naturalnym.