Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czasem myślę, liczba potencjalnych przepisów na zupę pomidorową jest nieskończona. Dziś dzielę się z Wami jednym z nich.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4890
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13267
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5800
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7444
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4890
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13267
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5800
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7444
Składniki
Cebulę obrać, drobno posiekać i smażyć do miękkości na rozgrzanym oleju.
Czosnek obrać.
Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić na mniejsze kawałki i zmiksować z czosnkiem.
Do cebuli dodać pomidory z czosnkiem oraz przecier pomidorowy i doprowadzić do wrzenia.
Dodać ryż, wodę, sól, cukier, pieprz ziołowy i paprykę w proszku, dokładnie wymieszać i gotować przez około 10 minut.
Następnie zdjąć ze źródła ciepła i pozostawić pod przykryciem aż ryż zmięknie.
Podawać z jogurtem naturalnym.