Do góry

Zupy Przepis na:

zupa pomidorowa do syta

zupa pomidorowa do syta

Autor:

Przepisów i artykułów: 254 Ocena: 2418

Dodano:

Odsłon: 507

15 minut i bardzo sycąca zupa ląduje na stole. Klasyczne zestawieni pomidorów i mozarelli smakuje wyśmienicie :) Włoskie smaki z powodzeniem uciszają marudzenie dzieci o pizzę :) Sposób na kwietniową zupę, kiedy stare warzywa są już takie sobie a czekamy na nowalijki.

Składniki

  • włoszczyzna mrożona cięta - 220 g (mniej więcej pół paczki)
  • przecier pomidorowy domowy - 700 ml (lub gotowa passata w butelce)
  • mozarella twarda tarta - 1 łyża na osobę lub 2 :)
3-4 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
zupa pomidorowa do syta

Przygotowanie

  1. Woda, włoszczyzna, garnek, gaz :) - gotowanie 10-12 minut to pierwszy błyskawiczny etap.
    Uwaga na zakupy - czytam etykiety i udało mi się kupić w miarę zdrową opcję - warzywa mrożone tuż po zebraniu:)

  2. Pod koniec gotowania dodaję przecier z DomowejPiwniczki. Jeśli do kwietnia mi go nie wystarcza, korzystam z gotowej passaty w butelece (skład pomidory i sól).

    Po zagotowaniu podaję w miseczkach - tak lubimy :)
    Mozarellę podaję obok, bo każdy z domowników ma inne poczucie sytości. Dodany do gorącej zupy ser mięknie, rozpływa się w ustach :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń