Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatna, zabielana śmietaną zupa pomidorowa na wywarze drobiowym. Doskonałym dodatkiem do niej będzie makaron chow mein. Zupa pyszna jak u babci!
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 227
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 91
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 26
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 26
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 227
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 91
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 26
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 26
Składniki
Rosołowe z indyka wkładamy do dużego garnka (ok. 3 l) i zalewamy wodą tak, aby je całkowicie przykryć ( potrzebowałyśmy 1,5 l wody). Następnie wrzucamy wszystkie obrane i umyte warzywa w całości. Dodajemy pieprz czarny, ziele angielskie, liście laurowe, lubczyk i cebulę. Wywar po zagotowaniu solimy i zostawiamy na ogniu tylko „mrugający” na co najmniej 1,5-2 godziny. Po tym czasie odcedzamy go. Warzywa i mięso z indyka zużyjemy do upieczenia pasztetu. Wrzucamy koncentrat pomidorowy i ewentualnie jeszcze doprawiamy wywar do smaku. Na koniec wlewamy śmietankę.
Makaron gotujemy według instrukcji na opakowaniu.
Na talerzach rozkładamy ugotowany makaron i nalewamy pomidorową.
Pomidorowa z makaronem chow mein na indyczynie gotowa!
Pasztet z indyka z wywaru na zupę pomidorową:
https://rajchelewa.blogspot.com/2025/02/pasztet-z-miesa-z-rosou.html