Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa pomidorowa z basamico

Zupa pomidorowa z basamico

Autor:

Przepisów i artykułów: 790 Ocena: 22287

Dodano:

Odsłon: 3398

Wyśmienita zupa pomidorowa w nieco innym wydaniu. Warto spróbować wprowadzić zmiany do ulubionej pomidorowej, aby odmienić jej zwyczajny, dobrze znany smak.

Składniki

  • korpus z kurczaka, sztuka
  • kawałek rostbefu
  • marchewka, sztuka
  • kawałek selera
  • cebula, sztuka
  • woda, 2 l
  • koncentrat pomidorowy, 4 łyżki
  • mąka, łyżka
  • masło, łyżka
  • sól
  • pieprz
  • listek laurowy
  • makaron tagiatelle, 1/2 opakowania
  • ocet balsamiczny, 2 łyżki
  • tymianek
  • rozmaryn
> 6 os. > 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Zupa pomidorowa z basamico

Przygotowanie

  1. Z korpusu, wołowiny, warzyw i przypraw ugotować powoli rosół zaczynając od zimnej wody. Masło rozgrzać na małej patelni, dodać mąkę i koncentrat pomidorowy, po chwili smażenia połączyć z gotową zupą. Gotować jeszcze kilka minut.

  2. Ugotować makaron tagiatelle. Gotową zupę podawać z makaronem polanym octem balsamicznym.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń