Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gęsta i treściwa zupa o pomidorowym posmaku. Kropką na "i" jest jajko ugotowane na miękko.
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 20
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 130
Przepis dnia
Spaghetti lubi chyba każdy., To jest dodatkowo urozmaicone dodatkiem oliwek...
Odsłon: 4180
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8606
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 876
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 20
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 130
Przepis dnia
Spaghetti lubi chyba każdy., To jest dodatkowo urozmaicone dodatkiem oliwek...
Odsłon: 4180
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8606
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 876
Składniki
Marchewki i ziemniaki obieramy, a następnie kroimy w średniej wielkości kostkę. Cebulę kroimy w kostkę. W garnku o grubym dnie rozgrzewamy olej. Podsmażamy cebulę. Gdy się zeszkli dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek oraz marchewkę i ziemniaki ( razie potrzeby podlewamy niewielką ilością wody). Warzywa oprószamy solą i roztartym w dłoniach tymiankiem. Smażymy do miękkości składników.
Do miękkich warzyw dodajemy passatę pomidorową. Chwilę smażymy. Następnie wlewamy 1-1,5 l wody. Fasolkę przekładamy na sito, przelewamy zimną wodą i dodajemy do zupy. Gotujemy jeszcze chwilę. Zupę doprawiamy do smaku solą, pieprzem, ostrą i słodką papryką, bazylią oraz tymiankiem.
Zupę rozlewamy na talerze. Posypujemy tartym parmezanem. Podajemy z jajkiem ugotowanym na miękko