Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gęsta i treściwa zupa o pomidorowym posmaku. Kropką na "i" jest jajko ugotowane na miękko.
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2338
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3487
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4245
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 74231
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 583
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2338
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3487
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4245
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 74231
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 583
Składniki
Marchewki i ziemniaki obieramy, a następnie kroimy w średniej wielkości kostkę. Cebulę kroimy w kostkę. W garnku o grubym dnie rozgrzewamy olej. Podsmażamy cebulę. Gdy się zeszkli dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek oraz marchewkę i ziemniaki ( razie potrzeby podlewamy niewielką ilością wody). Warzywa oprószamy solą i roztartym w dłoniach tymiankiem. Smażymy do miękkości składników.
Do miękkich warzyw dodajemy passatę pomidorową. Chwilę smażymy. Następnie wlewamy 1-1,5 l wody. Fasolkę przekładamy na sito, przelewamy zimną wodą i dodajemy do zupy. Gotujemy jeszcze chwilę. Zupę doprawiamy do smaku solą, pieprzem, ostrą i słodką papryką, bazylią oraz tymiankiem.
Zupę rozlewamy na talerze. Posypujemy tartym parmezanem. Podajemy z jajkiem ugotowanym na miękko