Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rozgrzewająca zupa pomidorowa z ciecierzycą, ziemniakami i chorizo z dodatkiem aromatycznych przypraw. W sam raz na taką pogodę:)
smaczny pieczony kurczak w nowej odsłonie.
Odsłon: 109
Łatwe w przygotowaniu torciki z musem czekoladowym z białej czekolady. Fajny...
Odsłon: 77
Omlet hiszpański, czyli tortilla de patatas, to tradycyjne danie kuchni hiszp...
Odsłon: 5683
Sernik baskijski to zdecydowanie petarda, a sernik baskijski pistacjowy to po...
Odsłon: 6845
smaczny pieczony kurczak w nowej odsłonie.
Odsłon: 109
Łatwe w przygotowaniu torciki z musem czekoladowym z białej czekolady. Fajny...
Odsłon: 77
Omlet hiszpański, czyli tortilla de patatas, to tradycyjne danie kuchni hiszp...
Odsłon: 5683
Sernik baskijski to zdecydowanie petarda, a sernik baskijski pistacjowy to po...
Odsłon: 6845
Składniki
Kiełbaskę chorizo pokroić w kostkę. Cebulę pokroić w kostkę, czosnek posiekać. Marchewkę obrać i pokroić w kosteczkę. W garnku o grubym dnie rozgrzać olej, wrzucić kiełbasę. Smażyć ok 5 minut, aż wytopi się tłuszcz, kiełbaskę wyjąć za pomocą łyżki na talerz. Do garnka wrzucić cebulę, podsmażyć 5 minut, dodać czosnek - smażyć kolejną minutę. Dodać oba rodzaje papryki i kmin rzymski - wymieszać i dodać marchewkę - całość przemieszać, smażyć ok 2 minut i zalać rosołkiem. Gotować ok 15 minut,
W tym czasie obrać ziemniaki i pokroić w kostkę, wrzucić do garnka, gotować aż ziemniaki zmiękną, Dodać pomidory, przecier pomidorowy, ciecierzycę i podsmażone chorizo - gotować kolejne 5 minut. Dodać cukier, doprawić solą i pieprzem. Podawać z kolendrą ( albo natką).