Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rozgrzewająca zupa pomidorowa z ciecierzycą, ziemniakami i chorizo z dodatkiem aromatycznych przypraw. W sam raz na taką pogodę:)
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2160
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 812
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2160
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 812
Składniki
Kiełbaskę chorizo pokroić w kostkę. Cebulę pokroić w kostkę, czosnek posiekać. Marchewkę obrać i pokroić w kosteczkę. W garnku o grubym dnie rozgrzać olej, wrzucić kiełbasę. Smażyć ok 5 minut, aż wytopi się tłuszcz, kiełbaskę wyjąć za pomocą łyżki na talerz. Do garnka wrzucić cebulę, podsmażyć 5 minut, dodać czosnek - smażyć kolejną minutę. Dodać oba rodzaje papryki i kmin rzymski - wymieszać i dodać marchewkę - całość przemieszać, smażyć ok 2 minut i zalać rosołkiem. Gotować ok 15 minut,
W tym czasie obrać ziemniaki i pokroić w kostkę, wrzucić do garnka, gotować aż ziemniaki zmiękną, Dodać pomidory, przecier pomidorowy, ciecierzycę i podsmażone chorizo - gotować kolejne 5 minut. Dodać cukier, doprawić solą i pieprzem. Podawać z kolendrą ( albo natką).