Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rozgrzewająca zupa pomidorowa z ciecierzycą, ziemniakami i chorizo z dodatkiem aromatycznych przypraw. W sam raz na taką pogodę:)
Przepis na pyszne, aromatyczne i pożywne ciasteczka owsiano - kokosowe, które...
Odsłon: 127
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 177
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 275
Przepis na pyszne, aromatyczne i pożywne ciasteczka owsiano - kokosowe, które...
Odsłon: 127
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 177
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 275
Składniki
Kiełbaskę chorizo pokroić w kostkę. Cebulę pokroić w kostkę, czosnek posiekać. Marchewkę obrać i pokroić w kosteczkę. W garnku o grubym dnie rozgrzać olej, wrzucić kiełbasę. Smażyć ok 5 minut, aż wytopi się tłuszcz, kiełbaskę wyjąć za pomocą łyżki na talerz. Do garnka wrzucić cebulę, podsmażyć 5 minut, dodać czosnek - smażyć kolejną minutę. Dodać oba rodzaje papryki i kmin rzymski - wymieszać i dodać marchewkę - całość przemieszać, smażyć ok 2 minut i zalać rosołkiem. Gotować ok 15 minut,
W tym czasie obrać ziemniaki i pokroić w kostkę, wrzucić do garnka, gotować aż ziemniaki zmiękną, Dodać pomidory, przecier pomidorowy, ciecierzycę i podsmażone chorizo - gotować kolejne 5 minut. Dodać cukier, doprawić solą i pieprzem. Podawać z kolendrą ( albo natką).