Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klasyczna, domowa zupa pomidorowa w najlepszym wydaniu! Aromatyczny bulion, pełen warzyw i intensywnego pomidorowego smaku, a do tego ręcznie robiony makaron, który nadaje jej wyjątkowego charakteru. Podana z odrobiną śmietany i świeżym koperkiem – to smak, który rozgrzewa i przenosi wprost do rodzinnego domu! ️
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 108
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 319
Prosta sałatka, która sprawdzi się jako śnaidanie z dodatkiem grzanki, jako p...
Odsłon: 2680
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 108
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 319
Prosta sałatka, która sprawdzi się jako śnaidanie z dodatkiem grzanki, jako p...
Odsłon: 2680
Składniki
Z podanych składników zagnieść makaron, rozwałkować podsypując mąką na cienki placek. Pokroić cienko i ugotować w osolonym wrzątku.
Warzywa pokroić w kostkę. Rozgrzać łyżkę oliwy w garnku i dodać cebulę i czosnek, krótko smażyć do zeszklenia się cebuli. Następnie dodać warzywa korzeniowe i seler naciowy. Smażyć 5 minut. Wlać bulion, dodać przyprawy i gotować 10 minut do miękkości warzyw. Na małej patelni rozpuścić łyżkę masła i przesmażyć koncentrat pomidorowy. Dodać go do zupy. Gotować 5 minut. Makaron rozdzielić na talerze i wlać zupę, posypać koperkiem i dać łyżkę śmietany.