Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klasyczna, domowa zupa pomidorowa w najlepszym wydaniu! Aromatyczny bulion, pełen warzyw i intensywnego pomidorowego smaku, a do tego ręcznie robiony makaron, który nadaje jej wyjątkowego charakteru. Podana z odrobiną śmietany i świeżym koperkiem – to smak, który rozgrzewa i przenosi wprost do rodzinnego domu! ️
Przepis na kruche ciasteczka pełnoziarniste z otrębami, w których znajdziemy...
Odsłon: 1237
Ciasteczka przygotowane według przepisu Futka. Oto link do przepisu; https://...
Odsłon: 67
Pączki z czekoladą to doskonała alternatywa dla tradycyjnych słodkości przygo...
Odsłon: 15703
Ziemniaki milionera to wyjątkowe danie z dwukrotnie pieczonych ziemniaków, dz...
Odsłon: 2269
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 2750
Przepis na kruche ciasteczka pełnoziarniste z otrębami, w których znajdziemy...
Odsłon: 1237
Ciasteczka przygotowane według przepisu Futka. Oto link do przepisu; https://...
Odsłon: 67
Pączki z czekoladą to doskonała alternatywa dla tradycyjnych słodkości przygo...
Odsłon: 15703
Ziemniaki milionera to wyjątkowe danie z dwukrotnie pieczonych ziemniaków, dz...
Odsłon: 2269
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 2750
Składniki
Z podanych składników zagnieść makaron, rozwałkować podsypując mąką na cienki placek. Pokroić cienko i ugotować w osolonym wrzątku.
Warzywa pokroić w kostkę. Rozgrzać łyżkę oliwy w garnku i dodać cebulę i czosnek, krótko smażyć do zeszklenia się cebuli. Następnie dodać warzywa korzeniowe i seler naciowy. Smażyć 5 minut. Wlać bulion, dodać przyprawy i gotować 10 minut do miękkości warzyw. Na małej patelni rozpuścić łyżkę masła i przesmażyć koncentrat pomidorowy. Dodać go do zupy. Gotować 5 minut. Makaron rozdzielić na talerze i wlać zupę, posypać koperkiem i dać łyżkę śmietany.