Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejne czarowanie rosołu. Też Wam się kojarzy poniedziałek z pomidorową? Nam bardzo, choć podobnie jak rosół, nigdy nie przejadła się. W każdej wersji jest równie pyszna. Zmieniamy tylko dodatki. Czasami jak zostanie makaron z rosołu, to jest makaron. A jak nie ma, to jest ryż ;)
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31253
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 14295
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1372
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31253
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 14295
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1372
Składniki
Grzyby moczymy, gotujemy do miękkości. Odcedzamy, studzimy i kroimy w paski. Na rozgrzanym oleju szklimy posiekaną cebulę, dodajemy passatę i łyżkę koncentratu, chwilę dusimy. Zalewamy gorącym bulionem, zagotowujemy. Zmniejszamy płomień dodajemy grzyby, lubczyk, wsypujemy ryż i gotujemy do jego miękkości, często mieszając. Do smaku doprawiamy ekologiczną przyprawą w płynie. Pomidorki kroimy na pół, szalotki na ćwiartki, marchew kroimy w słupki. Przekładamy na blachę do pieczenia razem z plastrami wędliny, polewamy oliwą, oprószamy solą i pieczemy 35 min w temperaturze 200°C. Wszystkie składniki podajemy razem, zabielamy śmietaną.