Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czasami warto mieć pod ręką produkty, z których w chwilę stworzymy nowe danie. W zastępstwie można użyć pomidory krojone z puszki i po garści czarnych oraz zielonych oliwek.
Zapiekanka obłędna w smaku!
Odsłon: 388
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 550
Zapiekanka obłędna w smaku!
Odsłon: 388
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 550
Składniki
Marchew obieramy, kroimy w plasterki. Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę. Kalafior dzielimy na różyczki. Kaszę gotujemy na sypko (ew. można dorzucić do bulionu razem z warzywami). Marchew i ziemniaki zalewamy bulionem, gotujemy 10 min od momentu zawrzenia. Dodajemy sos, kaszę (ew. pomidory wraz z zalewą i pokrojone na plasterki oliwki), kalafior i gotujemy do jego miękkości. Podajemy z ulubioną zieleniną.