Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gęsta, rozgrzewająca zupa pomidorowa z kaszą manną. Włoski comfort food
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 3689
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 187
Pełna witamin i minerałów czerwona kapusta niech będzie częstym gościem naszy...
Odsłon: 69
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 95
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 3689
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 187
Pełna witamin i minerałów czerwona kapusta niech będzie częstym gościem naszy...
Odsłon: 69
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 95
Składniki
Ponacinać skórę na pomidorach, spażyć je i obrać. Pokroić w kostkę. Cebulę i czosnek posiekać. W garnku rozgrzać oliwę. Dodać cebulę i czosnek, chwilę podsmażyć, dodać słodką paprykę i pokrojoną natkę pietruszki, smażyć ok 3 minut. Dodać przecier pomidorowy i pomidory, smażyć mieszając od czasu do czasu przez 10 minut. Całość zalać ok 1,5 l wody i gotować 20 minut. Dodać cukier, sól i pieprz.
Do gotującej wody powoli wsypywać kaszę manną cały czas mieszając. Mimo energicznego mieszania pewnie nie obędzie się bez grudek ale to nie przeszkadza bo smakują one jak klueseczki. Gotować całość, mieszając przez ok 7 mnut. Zestawić z ognia. Dodać bazylię i masło. Wymieszać i podawać.