Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gęsta, rozgrzewająca zupa pomidorowa z kaszą manną. Włoski comfort food
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2717
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 3132
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2717
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 3132
Składniki
Ponacinać skórę na pomidorach, spażyć je i obrać. Pokroić w kostkę. Cebulę i czosnek posiekać. W garnku rozgrzać oliwę. Dodać cebulę i czosnek, chwilę podsmażyć, dodać słodką paprykę i pokrojoną natkę pietruszki, smażyć ok 3 minut. Dodać przecier pomidorowy i pomidory, smażyć mieszając od czasu do czasu przez 10 minut. Całość zalać ok 1,5 l wody i gotować 20 minut. Dodać cukier, sól i pieprz.
Do gotującej wody powoli wsypywać kaszę manną cały czas mieszając. Mimo energicznego mieszania pewnie nie obędzie się bez grudek ale to nie przeszkadza bo smakują one jak klueseczki. Gotować całość, mieszając przez ok 7 mnut. Zestawić z ognia. Dodać bazylię i masło. Wymieszać i podawać.