Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa pomidorowa z odrobiną Italii

Zupa pomidorowa z odrobiną Italii

Autor:

Przepisów i artykułów: 17 Ocena: 662

Dodano:

Odsłon: 5498

Lekki posmak Włoch...

Składniki

  • Bulion 2l:
  • kurczak, 1/4 szt
  • marchewka, 2 szt
  • pietruszka, 1 szt
  • seler, 1/5 szt
  • liśc laurowy, 2 szt
  • ziele angielskie, 5 szt
  • pieprz, 10 szt
  • sól, wedle uznania
  • Przecier pomidorowy:
  • pomidory z puszki, 1 szt
  • cebula, 2 szt
  • czosnek, 1 ząbek
  • oregano, solidna szczypta
  • bazylia, 2x solidna szczypta
  • pieprz., do smaku
  • koncentrat pomidorowy, 2 łyżeczki
  • Śmietana 30%, 100 ml
  • mąka, 1 łyżka
3-4 os. 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Zupa pomidorowa z odrobiną Italii

Przygotowanie

  1. Z podanych składników gotujemy bulion. Na patelni podsmażamy cebulę, dodajemy pomidory, czosnek, przyprawy. Całośc po podsmażeniu miksujemy blenderem na jednolitą masę. Przelewamy do gotowego bulionu. Dodajemy 2 łyżeczki przecieru pomidorowego i zabielamy. Podajemy tradycyjnie z makaronem. Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

aktorod 20 grudnia 2010 Kiedyś mój tata dodawał do pomidorowki świeżą bazylię. Zapach nieporównywalny z niczym. Ale twoja wersja pewnie również jest niezwykle aromatyczna.

6 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń