Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupę na patelni przygotowuje ciotka Anuśka, moja jest plagiatem :D
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 179
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 128
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1064
Dzisiaj coś orientalnego. Makaron plus warzywa oraz cienkie plasterki wieprzo...
Odsłon: 515
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 60
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 179
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 128
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1064
Dzisiaj coś orientalnego. Makaron plus warzywa oraz cienkie plasterki wieprzo...
Odsłon: 515
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 60
Składniki
Pomidory sparzyłem i obrałem ze skórki. Pokroiłem je w cząstki i smażyłem na maśle. W trakcie duszenia wcisnąłem ząbek czosnku, gdy pomidory osiągnęły konsystencję gęstej zupy dodałem przyprawy - do smaku.
W międzyczasie ugotowałem makaron w osolonej wodzie. Gotową zupę zaprawiłem śmietaną i wsypałem do niej odcedzony makaron. Normalnie posypałbym natką pietruszki, tym razem wykorzystałem szczypiorek czosnkowy, bo miałem świeży :D
Wersja zimowa - zamiast świeżych pomidorów dajemy pomidory ze słoika/puszki.