Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupę na patelni przygotowuje ciotka Anuśka, moja jest plagiatem :D
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8467
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2965
Polecam.
Odsłon: 1718
Polecam.
Odsłon: 497
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8467
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2965
Polecam.
Odsłon: 1718
Polecam.
Odsłon: 497
Składniki
Pomidory sparzyłem i obrałem ze skórki. Pokroiłem je w cząstki i smażyłem na maśle. W trakcie duszenia wcisnąłem ząbek czosnku, gdy pomidory osiągnęły konsystencję gęstej zupy dodałem przyprawy - do smaku.
W międzyczasie ugotowałem makaron w osolonej wodzie. Gotową zupę zaprawiłem śmietaną i wsypałem do niej odcedzony makaron. Normalnie posypałbym natką pietruszki, tym razem wykorzystałem szczypiorek czosnkowy, bo miałem świeży :D
Wersja zimowa - zamiast świeżych pomidorów dajemy pomidory ze słoika/puszki.