Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupę na patelni przygotowuje ciotka Anuśka, moja jest plagiatem :D
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19232
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13027
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1666
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232099
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19232
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13027
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1666
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232099
Składniki
Pomidory sparzyłem i obrałem ze skórki. Pokroiłem je w cząstki i smażyłem na maśle. W trakcie duszenia wcisnąłem ząbek czosnku, gdy pomidory osiągnęły konsystencję gęstej zupy dodałem przyprawy - do smaku.
W międzyczasie ugotowałem makaron w osolonej wodzie. Gotową zupę zaprawiłem śmietaną i wsypałem do niej odcedzony makaron. Normalnie posypałbym natką pietruszki, tym razem wykorzystałem szczypiorek czosnkowy, bo miałem świeży :D
Wersja zimowa - zamiast świeżych pomidorów dajemy pomidory ze słoika/puszki.