Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie jest to "klasyczna pomidorówka", jednak swoim smakiem bardzo zaskakuje. Oczywiście, najsmaczniejsza jest w sezonie dojrzewania pomidorów, ale wiecie jak to jest...no, nie chciało mi się pisać...W każdym razie polecam. Można jeszcze trafić na "pomidorowe pomidory", a nawet użyć tych z puszki (najlepiej pelati).
Polecam. Doskonale pasuje na święta, na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 210
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 389
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 810
Polecam. Doskonale pasuje na święta, na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 210
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 389
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 810
Składniki
Pomidory sparzamy, usuwamy skórkę, kroimy na ćwiartki. Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę. Gotujemy do miękkości w osolonym wrzątku. Odcedzamy. Cebulę kroimy w piórka, szklimy na rozgrzanym maśle. Dodajemy pomidory i przeciśnięty przez praskę, czosnek. Dusimy pod przykryciem przez kwadrans. Całość przekładamy do garnka, również ziemniaki, zalewamy bulionem, zagotowujemy. Zupę podajemy z posiekaną natką pietruszki.