Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa pomidorowa z zacierką

Zupa pomidorowa z zacierką

Autor:

Przepisów i artykułów: 30 Ocena: 537

Dodano:

Odsłon: 777

Kto nie zna i nie lubi pomidorowej a ta smakuje wyśmienicie:)od razu pojawia się uśmiech.

Składniki

3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Pomidor nacinamy na czubku na krzyż wkładamy do naczynia i zalewamy wrzątkiem.Gotujemy wywar mięsny(u mnie kość wieprzowa) dodajemy marchewkę pokrojona w plasterki.Pomidory wyciągamy i obieramy ze skórki blendujemy.Do wywaru dodajemy zacierkę(można kupić gotowa lub dodać drobny makaron lub ryż).Po 10 min dodajemy przetarte pomidory ząbek czosnku drobno pokrojony.Dodajemy kostkę rosołową szczyptę soli pieprz i 3 łyżeczki przecieru pomidorowego.Na koniec posypujemy bazylia możemy doprawić odrobiną wegety i dodajemy trochę śmietany.Można dodać grzankę czosnkową.Smacznego:)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń