Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kto nie zna i nie lubi pomidorowej a ta smakuje wyśmienicie:)od razu pojawia się uśmiech.
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24782
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 77
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24782
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 77
Składniki
Pomidor nacinamy na czubku na krzyż wkładamy do naczynia i zalewamy wrzątkiem.Gotujemy wywar mięsny(u mnie kość wieprzowa) dodajemy marchewkę pokrojona w plasterki.Pomidory wyciągamy i obieramy ze skórki blendujemy.Do wywaru dodajemy zacierkę(można kupić gotowa lub dodać drobny makaron lub ryż).Po 10 min dodajemy przetarte pomidory ząbek czosnku drobno pokrojony.Dodajemy kostkę rosołową szczyptę soli pieprz i 3 łyżeczki przecieru pomidorowego.Na koniec posypujemy bazylia możemy doprawić odrobiną wegety i dodajemy trochę śmietany.Można dodać grzankę czosnkową.Smacznego:)