Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna zupa o smaku końca lata.
tarka o małym oczku
Łatwe w przygotowaniu torciki z musem czekoladowym z białej czekolady. Fajny...
Odsłon: 51
Omlet hiszpański, czyli tortilla de patatas, to tradycyjne danie kuchni hiszp...
Odsłon: 3183
Sernik baskijski to zdecydowanie petarda, a sernik baskijski pistacjowy to po...
Odsłon: 6763
Łatwe w przygotowaniu torciki z musem czekoladowym z białej czekolady. Fajny...
Odsłon: 51
Omlet hiszpański, czyli tortilla de patatas, to tradycyjne danie kuchni hiszp...
Odsłon: 3183
Sernik baskijski to zdecydowanie petarda, a sernik baskijski pistacjowy to po...
Odsłon: 6763
Składniki
Każdy ma swój ulubiony przepis na zupę pomidorową, dzisiejszą propozycją jest dodanie cukinii dla smaku i witamin. Zwykle gotuję bulion drobiowy z warzywami i z liściem i zielem angielskim. Obrane i posiekane pomidory przesmaża się na czosnku i oliwie. Gdy bulion jest gotowy, dodaje się przesmażone pomidory i startą na drobnym oczku cukinię. Całość gotuje się jeszcze 15 minut. pod koniec doprawia się jeszcze do smaku solą i pieprzem. Cukinia jest naturalnie słodka, więc nie trzeba neutralizować nadmiernej kwasowości pomidorów cukrem. Po wyłączeniu ognia pomidorówkę można posypać lubczykiem lub pietruszką.
Smacznego :)