Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne danie jednogarnkowe: lekko pikantna zupa pomidorowa z dodatkiem papryki i papryczki chili doprawiona bazylią z łagodnymi w smaku pulpecikami. Proste, smaczne i pożywne:)
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 612
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1274
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457972
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1530
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2306
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 612
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1274
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457972
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1530
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2306
Składniki
W garnku /w którym będziemy przygotowywać zupę/ rozgrzewamy olej i wrzucamy posiekaną cebulę i czosnek. Podsmażamy często mieszając 2-3 min. Do garnka wrzucamy obrane za skórki, pokrojone pomidory oraz pokrojoną, oczyszczoną z nasion paprykę czerwoną. Dodajemy również kawałek ostrej papryczki /zawsze możemy dodać więcej:)/Gotujemy na małym ogniu ok. 20 min, dodajemy odrobinę bazylii, cukru, soli i pieprzu. Przygotowujemy pulpety: bułkę rozrywamy lub kroimy na mniejsze kawałki i zalewamy letnim bulionem, odstawiamy na kwadrans. Po tym czasie bułkę odciskamy, dodajemy mięso mielone, wbijamy jajko, doprawiamy solą i pieprzem i dokładnie wyrabiamy. Z masy mięsnej formujemy małe pulpeciki. Przygotowaną zupę miksujemy blenderem, dodajemy część bulionu i doprawiamy do smaku. Bulion dodajemy porcjami tak by zupa miała odpowiednią konsystencję /nie powinna być rzadka jak rosół ale i nie zbyt gęsta/. Zupę ponownie zagotowujemy, zmniejszamy ogień i wrzucamy do zupy porcjami pulpeciki. Gotujemy ok. 20 min. od czasu do czasu delikatnie mieszając.