Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne danie jednogarnkowe: lekko pikantna zupa pomidorowa z dodatkiem papryki i papryczki chili doprawiona bazylią z łagodnymi w smaku pulpecikami. Proste, smaczne i pożywne:)
Smaki argentyńskiej przyprawy do grillowanych mięs idealnie pasują do drobiu.
Odsłon: 177
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 294
Tradycyjne pączki, ale po mojemu :) Czyli kolorowe. Pączki są z dodatkiem mł...
Odsłon: 75
Smaki argentyńskiej przyprawy do grillowanych mięs idealnie pasują do drobiu.
Odsłon: 177
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 294
Tradycyjne pączki, ale po mojemu :) Czyli kolorowe. Pączki są z dodatkiem mł...
Odsłon: 75
Składniki
W garnku /w którym będziemy przygotowywać zupę/ rozgrzewamy olej i wrzucamy posiekaną cebulę i czosnek. Podsmażamy często mieszając 2-3 min. Do garnka wrzucamy obrane za skórki, pokrojone pomidory oraz pokrojoną, oczyszczoną z nasion paprykę czerwoną. Dodajemy również kawałek ostrej papryczki /zawsze możemy dodać więcej:)/Gotujemy na małym ogniu ok. 20 min, dodajemy odrobinę bazylii, cukru, soli i pieprzu. Przygotowujemy pulpety: bułkę rozrywamy lub kroimy na mniejsze kawałki i zalewamy letnim bulionem, odstawiamy na kwadrans. Po tym czasie bułkę odciskamy, dodajemy mięso mielone, wbijamy jajko, doprawiamy solą i pieprzem i dokładnie wyrabiamy. Z masy mięsnej formujemy małe pulpeciki. Przygotowaną zupę miksujemy blenderem, dodajemy część bulionu i doprawiamy do smaku. Bulion dodajemy porcjami tak by zupa miała odpowiednią konsystencję /nie powinna być rzadka jak rosół ale i nie zbyt gęsta/. Zupę ponownie zagotowujemy, zmniejszamy ogień i wrzucamy do zupy porcjami pulpeciki. Gotujemy ok. 20 min. od czasu do czasu delikatnie mieszając.