Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
zwana w niektórych kręgach zupą - pizzą ;-)
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 11968
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 885
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 113
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 2895
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 11968
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 885
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 113
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 2895
Składniki
W dużym garnku rozgrzewamy olej i smażymy mięso, aż się porządnie zarumieni, rozdrabniając je przy okazji.
Do mięsa dodajemy drobno poszatkowaną cebulę oraz pieczarki starte na dużych oczkach (lub drobno pokrojone). Smażymy jakieś 10 min.
Teraz czas na przyprawy: dodajemy paprykę, oregano, bazylię, sól i pieprz. Smażymy jeszcze chwilę, po czym dolewamy bulion i gotujemy 30 min na niewielkim ogniu.
Do zupy dodajemy pomidory i kukurydzę, doprowadzamy do wrzenia i dodajemy drobno pokrojony serek. Gotujemy, aż się rozpuści. Solimy i pieprzymy, o ile to konieczne. No i gotowe, smacznego !!!