Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
zwana w niektórych kręgach zupą - pizzą ;-)
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 810
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 3411
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 108
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 155
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 368
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 810
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 3411
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 108
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 155
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 368
Składniki
W dużym garnku rozgrzewamy olej i smażymy mięso, aż się porządnie zarumieni, rozdrabniając je przy okazji.
Do mięsa dodajemy drobno poszatkowaną cebulę oraz pieczarki starte na dużych oczkach (lub drobno pokrojone). Smażymy jakieś 10 min.
Teraz czas na przyprawy: dodajemy paprykę, oregano, bazylię, sól i pieprz. Smażymy jeszcze chwilę, po czym dolewamy bulion i gotujemy 30 min na niewielkim ogniu.
Do zupy dodajemy pomidory i kukurydzę, doprowadzamy do wrzenia i dodajemy drobno pokrojony serek. Gotujemy, aż się rozpuści. Solimy i pieprzymy, o ile to konieczne. No i gotowe, smacznego !!!