Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa pomidorowo - pieczarkowa

Zupa pomidorowo - pieczarkowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 110 Ocena: 2216

Dodano:

Odsłon: 710

zwana w niektórych kręgach zupą - pizzą ;-)

Składniki

  • mielone mięso z indyka - 500 g
  • cebula - 3-4 szt.
  • pieczarki - 0,5 kg
  • pomidory krojone w puszce 400 g - 2 szt.
  • kukurydza w puszce 400 g - 1 szt.
  • serek topiony gouda - 150 g
  • papryka słodka - 2 łyżeczki
  • oregano - 1 łyżeczka
  • bazylia - 1 łyżeczka
  • bulion - 1,5 litra
  • olej - 2-3 łyżki
  • sól, pieprz
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Zupa pomidorowo - pieczarkowa

Przygotowanie

  1. W dużym garnku rozgrzewamy olej i smażymy mięso, aż się porządnie zarumieni, rozdrabniając je przy okazji.

  2. Do mięsa dodajemy drobno poszatkowaną cebulę oraz pieczarki starte na dużych oczkach (lub drobno pokrojone). Smażymy jakieś 10 min.

  3. Teraz czas na przyprawy: dodajemy paprykę, oregano, bazylię, sól i pieprz. Smażymy jeszcze chwilę, po czym dolewamy bulion i gotujemy 30 min na niewielkim ogniu.

  4. Do zupy dodajemy pomidory i kukurydzę, doprowadzamy do wrzenia i dodajemy drobno pokrojony serek. Gotujemy, aż się rozpuści. Solimy i pieprzymy, o ile to konieczne. No i gotowe, smacznego !!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń