Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
zwana w niektórych kręgach zupą - pizzą ;-)
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5356
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 822
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 940
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 151
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5356
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 822
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 940
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 151
Składniki
W dużym garnku rozgrzewamy olej i smażymy mięso, aż się porządnie zarumieni, rozdrabniając je przy okazji.
Do mięsa dodajemy drobno poszatkowaną cebulę oraz pieczarki starte na dużych oczkach (lub drobno pokrojone). Smażymy jakieś 10 min.
Teraz czas na przyprawy: dodajemy paprykę, oregano, bazylię, sól i pieprz. Smażymy jeszcze chwilę, po czym dolewamy bulion i gotujemy 30 min na niewielkim ogniu.
Do zupy dodajemy pomidory i kukurydzę, doprowadzamy do wrzenia i dodajemy drobno pokrojony serek. Gotujemy, aż się rozpuści. Solimy i pieprzymy, o ile to konieczne. No i gotowe, smacznego !!!