Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekka kremowa zupa z słodkim pomidorów i pomarańczy. Zazwyczaj sięgam po świeże listki bazyli i oregano. Ta lekka zupa pomidorowa świetnie smakuje również z natką pietruszki i kolendrą.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1581
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1337
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1394
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1344
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1581
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1337
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1394
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1344
Składniki
Pomarańcze sparzyć, z jednej zetrzeć skórkę, drugą cienko obrać. Z obu wycisnąć sok. Skórki z pomarańczy pokroić w wąskie paski i lekko skartelizować na patelni z cukrem, sokiem z cytryny i odrobiną wody. Cebulę i czosnek posiekać . Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, usunąć pestki i drobno pokroić. W rondelku rozgrzać olej , włożyć czosnek z cebulą i dusić ok. 4 minuty. Dodać pomidory i startą skórkę z pomarańczy, wymieszać i dusić ok. 10 minut. Wlać bulion, dodać bazylię i dusić ok. 15 minut. Pod koniec dolać sok z pomarańczy. Zupę zmiksować doprawić pieprzem i ew. solą. Zupę rozlać do talerzy udekorować kleksem skyru i paskami pomarańczy.