Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa Pomidorowy miszmasz

Zupa Pomidorowy miszmasz

Autor:

Przepisów i artykułów: 2121 Ocena: 47372

Dodano:

Odsłon: 299

Niby co pod ręką, to do gara, jednak długo myśleliśmy jakie smaki dodać do pomidorów. Wyszło bardzo smaczne połączenie.

Składniki

  • 250 g mielonego mięsa wieprzowo-wołowego
  • 3 ziemniaki
  • 1 duża marchew
  • 1 kawałek selera korzeniowego
  • 1 por
  • 3 łyżki oleju słonecznikowego
  • 1 litr bulionu cielęcego
  • 1 puszka krojonych pomidorów
  • 1 czerwona papryka
  • 1 mała puszka fasoli pieczonej w pomidorach
  • 1 mała puszka groszku
  • sól, pieprz
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Warzywa obieramy kroimy jak lubimy.
    Na rozgrzany tłuszcz wrzucamy posiekaną cebulę, chwilę szklimy, dodajemy mięso, które smażąc, rozdrabiamy szpatułką.
    Wrzucamy warzywa, bez papryki, dusimy pod przykryciem przez kwadrans. Zalewamy gorącym bulionem, wlewamy pomidory z zalewą oraz fasolę i groszek z zalewami.
    Gotujemy przez kwadrans, wrzucamy pokrojoną paprykę. Gotujemy pod przykryciem przez 10 min.
    Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń