Zupy Przepis na:
Zupa porowa - cebulowa

Przepisów i artykułów: 44 Ocena: 253
Dodano: 07.11.2016
Odsłon: 2753
Składniki
- 5 cebul
- 2 pory
- 5 zabkow czosnku
- serek topiony hochland
- 1 maly ziemniak
1-2 os. | 30 min | łatwe | tanie |
Przygotowanie
-
W garnku na oleju podsmazam cebule, czosnek i por pokrojone w kostke i dusze az zmieknie. Wlewam wode i dodaje pokrojonego ziemniaka w kostke. Wszystko gotuje az ziemniak zmieknie. Dodaje 2 kostki rosolowe, sol, pieprz i maggi do smaku i blenduje. Po zblendowaniu dodaje serek topiony i gotuje ok. 10 minut na malym ogniu. Podawac mozna z grzankami i posypane pietruszka.
Smacznego!
Komentarze do przepisu (1)

Docherro 08 listopada 2016Zgłoś do usunięcia
Pyszna.....:)1 Kto głosował? | Odpowiedz