Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekka,smaczna zupka z dodatkiem sezamu :)
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1976
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1654
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2692
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1976
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1654
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2692
Składniki
Ziemniaki ugotować w "mundurkach" a następnie obrać i rozgnieść widelcem. Do gotującego się bulionu dodać pokrojony w plasterki por i gotować do miękkości.Gdy por zmięknie dodać rozgniecione ziemniaki,przeciśnięty przez praskę czosnek,gałkę muszkatołową i posiekaną natkę pietruszki. Sezam chwilkę podprażyć na suchej patelni i również dodać do zupy. Na samym końcu dodać jogurt i dokładnie wymieszać. Doprawić ewentualnie solą. Zupkę podawać z podpieczonymi grzankami z chleba.Smacznego :)