Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekka,smaczna zupka z dodatkiem sezamu :)
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5292
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 844
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11719
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5059
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1313
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5292
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 844
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11719
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5059
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1313
Składniki
Ziemniaki ugotować w "mundurkach" a następnie obrać i rozgnieść widelcem. Do gotującego się bulionu dodać pokrojony w plasterki por i gotować do miękkości.Gdy por zmięknie dodać rozgniecione ziemniaki,przeciśnięty przez praskę czosnek,gałkę muszkatołową i posiekaną natkę pietruszki. Sezam chwilkę podprażyć na suchej patelni i również dodać do zupy. Na samym końcu dodać jogurt i dokładnie wymieszać. Doprawić ewentualnie solą. Zupkę podawać z podpieczonymi grzankami z chleba.Smacznego :)