Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekka,smaczna zupka z dodatkiem sezamu :)
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 68
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 45
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 68
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 45
Składniki
Ziemniaki ugotować w "mundurkach" a następnie obrać i rozgnieść widelcem. Do gotującego się bulionu dodać pokrojony w plasterki por i gotować do miękkości.Gdy por zmięknie dodać rozgniecione ziemniaki,przeciśnięty przez praskę czosnek,gałkę muszkatołową i posiekaną natkę pietruszki. Sezam chwilkę podprażyć na suchej patelni i również dodać do zupy. Na samym końcu dodać jogurt i dokładnie wymieszać. Doprawić ewentualnie solą. Zupkę podawać z podpieczonymi grzankami z chleba.Smacznego :)