Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa potrawkowa

Zupa potrawkowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 2120 Ocena: 47367

Dodano:

Odsłon: 1979

Zazwyczaj po niedzielnym rosole, poniedziałkowo następują dwa dania. Zupa pomidorowa lub potrawka z kurczaka. Tym razem z tego drugiego dania, postanowiliśmy zrobić zupę. A co!

Składniki

  • 500 g mięsa drobiowego z rosołu
  • 2 marchewki
  • 1 łyżeczka masła
  • 1 mała puszka groszku
  • 1,5 litra rosołu drobiowego
  • 3 łyżki ryżu
  • 3 łyżki śmietany
  • 1 łyżka mąki
  • sól, pieprz
5-6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Ugotowane mięso z kurczaka ( u nas również żołądki drobiowe ) kroimy na kawałki.
    Marchew obieramy i kroimy w kostkę. Podsmażamy na maśle, zalewamy rosołem, gotujemy przez 15 min.
    Do rosołu wrzucamy mięso, groszek wraz z zalewą, ryż, gotujemy do jego miękkości. Zabielamy śmietaną wymieszaną z mąką i odrobiną gorącego rosołu. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

kuchmariola63 01 maja Musi być pyszna, pachnąca wiosną zupka na kurczaku.

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń