Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa proboszcza przypomina kapuśniak przygotowywany na bazie żeberek wieprzowych, jednak podaje się ją z makaronem. Sprawdź ten prosty przepis i przekonaj się, że to naprawdę pyszna propozycja na ohiad.
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 361
Wyjątkowy patent na pierś z kaczki. Dzięki długiemu gotowaniu w niskiej tempe...
Odsłon: 61
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 361
Wyjątkowy patent na pierś z kaczki. Dzięki długiemu gotowaniu w niskiej tempe...
Odsłon: 61
Składniki
Mięso wypłucz, osusz, a następnie przełóż do dużego garnka. Zalej je dwoma litrami wody. Dodaj liść laurowy, ziele angielskie i zagotuj. W tym czasie obierz marchewkę, pietruszkę i mały seler. Podziel na mniejsze części. Przełóż do garnka z żeberkami wieprzowymi i ponownie zagotuj. Po tym czasie zmniejsz moc palnika do minimum.
Kapustę umyj, poszatkuj albo zetrzyj ją na tarce. Cebulę posiekaj drobno i zeszklij całość na odrobinie oleju. W trakcie smażenia dodaj cukier, sól i pieprz. Dodaj do zupy. Gotuj na średnim ogniu przez około pół godziny. Po tym czasie mięso oddziel od kości, a wybrane warzywa pokrój drobno. Podawaj z ugotowanym makaronem i świeżo posiekaną natką pietruszki.