Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aksamitny krem pomidorowy z niespodzianką.
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 803
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8160
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13033
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 370
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 128
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2237
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 803
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8160
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13033
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 370
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 128
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2237
Składniki
Do dużego naczynia o stosownej wielkości dla podanych ingrediencji wlewamy passatę i zabielamy na zimno śmietaną. Dobrze mieszamy do uzyskania jednolicie kremowej konsystencji. Ząbek czosnku rozgniatamy na miazgę. Dodajemy i mieszamy jak wyżej. Następnie siekamy szczyptę świeżej bazylii i dodajemy do całości. Po wszystkim dodajemy zawartość obu puszek fasolki wraz z zalewą i mieszamy delikatnie aby nie rozgnieść delikatnych ziarenek. Pieprzymy i solimy do smaku wedle uznania. Na talerzu posypujemy odrobiną ziaren słonecznika i omaszczamy odrobiną oliwy z oliwek (można robić wzorki). Podajemy na ciepło (w zimie) lub na zimno (w lecie). Zachwyty, wiwaty i czołobitności gwarantowane.
Wujek dobra rada… Nie gotujemy! Podgrzewamy jedynie na tyle, aby danie było ciepłe, gorące, ale nie wrzące. Unikniemy ryzyka zwarzenia się śmietany, co byłoby katastrofą grożącą utratą pozycji i dóbr osobistych.