Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aksamitny krem pomidorowy z niespodzianką.
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 25022
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 6113
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 427
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 25022
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 6113
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 427
Składniki
Do dużego naczynia o stosownej wielkości dla podanych ingrediencji wlewamy passatę i zabielamy na zimno śmietaną. Dobrze mieszamy do uzyskania jednolicie kremowej konsystencji. Ząbek czosnku rozgniatamy na miazgę. Dodajemy i mieszamy jak wyżej. Następnie siekamy szczyptę świeżej bazylii i dodajemy do całości. Po wszystkim dodajemy zawartość obu puszek fasolki wraz z zalewą i mieszamy delikatnie aby nie rozgnieść delikatnych ziarenek. Pieprzymy i solimy do smaku wedle uznania. Na talerzu posypujemy odrobiną ziaren słonecznika i omaszczamy odrobiną oliwy z oliwek (można robić wzorki). Podajemy na ciepło (w zimie) lub na zimno (w lecie). Zachwyty, wiwaty i czołobitności gwarantowane.
Wujek dobra rada… Nie gotujemy! Podgrzewamy jedynie na tyle, aby danie było ciepłe, gorące, ale nie wrzące. Unikniemy ryzyka zwarzenia się śmietany, co byłoby katastrofą grożącą utratą pozycji i dóbr osobistych.