Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Hej hej jak wam mija piątkowe popołudnie ? Ja dziś tak fatalnie się czuję że ugotowałam tylko zupkę, a że zostało mi z wczoraj makaronu i szkoda było go wyrzucić więc przygotowałam zupę jaką bardzo często gotowała nam mama gdy byłam jeszcze dzieckiem
Przepis dnia
ciasteczka są przepyszne, szczerze polecam. Nie zamieniajcie smalcu na inny t...
Odsłon: 54107
Proponuję przepis na pyszne i proste danie - kurczak w sosie słodko-kwaśnym,...
Odsłon: 464
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 5321
Przepis dnia
ciasteczka są przepyszne, szczerze polecam. Nie zamieniajcie smalcu na inny t...
Odsłon: 54107
Proponuję przepis na pyszne i proste danie - kurczak w sosie słodko-kwaśnym,...
Odsłon: 464
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 5321
Składniki
Do garnka wlać półtora litra wody dodać opłukane kości schabowe, pokrojoną dowolnie obraną marchew oraz suszoną włoszczyznę i tłuszcz z kaczki lub gęsi dla większej ilości oczek w zupie. Całość zagotować zmniejszyć ogień i delikatnie zebrać powstałe szumowiny, w trakcie gotowania się wywaru na kościach dodać przyprawę uniwersalną jak już mięso na kościach jest miękkie dodać ziemniaki pokrojone w kostkę i gotować do ich miękkości
Gdy ziemniaki w wywarze mięsnym są wystarczająco miękkie wtedy dodać ugotowany makaron tak ze trzy garście ( piszę dlatego tak ponieważ nie każdy ma w domu wagę ), chwilę po gotować doprawić jeszcze według swego smaku przyprawą a pod koniec gotowania dodać liście lubczyka pokrojone drobniej oraz natkę pietruszki i kostkę magii ( ja używam oryginalną z Niemiec ), lekko zagotować i zdjąć z ognia
Ugotowaną zupę można podać ze świeżo zmielonym pieprzem naturalnym, tak jak pisałam zupa jest przepyszna i bardzo sycąca jeżeli ktoś nie uznaje zielonej włoszczyzny można ją pominąć, ja osobiście bardzo lubię gdy jest dużo zieleniny w zupie