Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ryby są uważane za niezwykle dietetyczne oraz bogate w ważne składniki odżywcze. Jeśli znudził ci się już pieczony czy smażony dorsz, spróbuj wersji gotowanej! Zupa rybna jest bardzo wytrawna, delikatna w smaku i pyszna! To też ciekawy sposób na oszukanie najmłodszych, którzy mogą nie lubić tego zdrowego mięsa. Wystarczy nie dodawać do talerza kawałka całej ryby, a wizualnie będzie niemal nie do odróżnienia od zwykłej jarzynowej.
A oto je nie Risotto, ani nie Kaszotto ale ... poznaniackie PYROTTO czyli po...
Odsłon: 312
A oto je nie Risotto, ani nie Kaszotto ale ... poznaniackie PYROTTO czyli po...
Odsłon: 312
Składniki
Marchewki i seler obierz. Marchewkę pokrój w kostkę, a selera w plastry. W dużym garnku rozgrzej olej. Dodaj warzywa i smaż je przez kilka minut aż zmiękną. Wlej wodę i dopraw całość do smaku solą i pieprzem. Ziemniaki obierz i pokrój w średniej wielkości kostkę. Dołóż je do zupy razem z zielem angielskim i gotuj wszystko przez 20 minut.
Rybę osusz i pokrój w plastry. Zmniejsz ogień do małego. Do zupy włóż delikatnie rybę i gotuj ją przez maksymalnie 10 minut, unikając zbyt energicznego mieszania. Za pomocą łyżki cedzakowej delikatnie wyjmij rybę i odłóż ją na talerz. Do zupy wlej sok z cytryny. Wymieszaj. Natkę pietruszki drobno posiekaj i także dodaj do zupy rybnej.
Przelej danie do talerzy i podawaj na ciepło. Do każdej porcji dodawaj po 1-2 kawałki ryby.