Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z tej okazji zachciało mi się w końcu coś zjeść i padło na zupę ryżankę którą mama bardzo często nam gotowała w czasie choroby i powiem wam że stawia na nogi jak nie wiadomo który lek
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 193
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 170
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 193
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 170
Składniki
Do garnka wlać 1,5 litra wody dodać umyte porcje rosołowe, marchew i korzeń pietruszki pokrojone dowolnie kto jak lubi, całość zagotować a następnie zmniejszyć gaz zebrać powstałe szumowiny i gotować na bardzo wolnym ogniu w międzyczasie wsypując do wywaru suszoną włoszczyznę oraz przyprawę uniwersalną, ziela angielskie i liść laurowy, gotować do miękkości suszonej włoszczyzny. Jak już włoszczyzna jest miękka wtedy wsypać ryż i gotować na bardzo wolnym ogniu do jego miękkości
Gdy już ryż w wywarze jest wystarczająco miękki, doprawić zupę jeszcze według swego smaku a na koniec wsypać drobno pokrojoną natkę pietruszki i pod pół przykrytą pokrywką pogotować chwilkę na bardzo wolnym ogniu aby powstał smaczny aromatyczny rosołowo ryżowy smak
Taka zupa rosołowo ryżowa świetnie nadaje się na rozgrzanie w czasie przeziębienia, można na koniec gotowania się zupy dodać drobno posiekany czosnek tak mniej więcej ze cztery ząbki na cały garnek. Przed podaniem można również posypać świeżo zmielonym pieprzem naturalnym