Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa ryżowa z dużą ilością marchwi

Zupa ryżowa z dużą ilością marchwi

Autor:

Przepisów i artykułów: 1028 Ocena: 7083

Dodano:

Odsłon: 849

Uwielbiam szybkie w wykonaniu a do tego smaczne zupki a wy ? Dziś przygotowałam zupkę ryżową z dużą ilością marchewki, moja rodzina uwielbia takie zupy a już z ryżem to w ogóle niebo w gębie

Składniki

  • 0,5 kg kości schabowych na zupę,
  • 2 średniej wielkości marchewki,
  • 8 ziemniaków,
  • 6 łyżek ryżu,
  • 2 łyżki suszonej włoszczyzny (mam od mamy),
  • 1 liść laurowy,
  • 4 ziarenka ziela angielskiego,
  • 2-3 łyżeczki swojskiej jarzynki lub dowolnej przyprawy uniwersalnej,
  • 2 solidne łyżki natki pietruszki
5-6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Zupa ryżowa z dużą ilością marchwi

Przygotowanie

  1. Do garnka wlać dwa litry wody dodać opłukane kości schabowe oraz marchew pokrojoną dowolnie, zagotować zmniejszyć ogień zebrać powstałe szumowiny i gotować na wolnym ogniu do miękkości mięsa na kościach oraz marchwi. W trakcie gotowania się wywaru dodać suszoną włoszczyznę, liść laurowy oraz ziela angielskie i swojską jarzynkę można również dodać tłuszcz na przykład kaczy dla większej ilości oczek w zupie. Gdy marchew i mięso są już miękkie dodać ziemniaki pokrojone w kostkę oraz ryż gotować do ich miękkości

  2. Na koniec gotowania dodać natkę pietruszki i doprawić według siebie jarzynką lub ulubioną przyprawą uniwersalną jeżeli ktoś lubi można dodać kostkę rosołową lecz nie ma takiej potrzeby. Z dodaną natką pogotować jeszcze chwilę zupę na wolnym ogniu a następnie zdjąć z ognia

  3. Ugotowaną pyszną i gęstą zupę przed podaniem można doprawić świeżo zmielonym pieprzem naturalnym. Zupa wyszła tak smaczna że mało co zostało. Jeżeli lubicie zupę ryżową z ziemniakami to serdecznie polecam ten przepis można również ugotować ją na porcjach rosołowych jak również na skrzydełkach

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń