Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś mam dla was przepis na pyszną zupę z czasów mojego dzieciństwa, nie ma w niej ani jednego ziemniaka tylko ryż i reszta składników które opiszę
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2361
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3526
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4313
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 74384
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2361
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3526
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4313
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 74384
Składniki
Do garnka wlać dwa litry wody, dodać porcje, warzywa suszone lub świeże oraz przyprawę uniwersalną, plastry korzenia selera i pietruszki oraz liście selera. Zagotować a następnie gotować na bardzo wolnym ogniu do miękkości mięsa, gdy mięso jest miękkie wsypać ryż i gotować do jego miękkości
Jak już ryż jest miękki wtedy dodać ziela oraz liść laurowy i wlać kwas z ogórków, gotować z kwasem na wolnym ogniu 5 minut
Po wyznaczonym czasie dodać śmietany wymieszane z cukrem i gorącym wywarem, szybkim ruchem zamieszać i lekko zagotować
Na koniec dodać pokrojoną natkę pietruszki i zdjąć z ognia