Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, musisz zrobić, aby się przekonać.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2296
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1419
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 526
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3577
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1267
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2296
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1419
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 526
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3577
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1267
Składniki
Warzywa gotujemy w niewielkiej ilości wody, gdy zmiękną dodajemy starty parmezan, ser mozzarella oraz kostkę serka topionego. W dalszym ciągu gotujemy na małej mocy palnika, wlewamy śmietanę i łyżkę masła. Doprawiamy solą. Ja jeszcze dodaję przyprawę maggi w płynie. Po kilku minutach miksujemy jeszcze gorący krem. W między czasie można przygotować grzanki. Bułki pokroić w kostkę. Na patelnię dać masło, podgrzać, aż się rozpuści. Do roztopionego masła dodać przyprawy, wymieszać i wsypać pokrojoną bułkę. Zeszklić i odstawić do wystygnięcia. Zupę krem podajemy z grzankami. Smacznego.