Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, musisz zrobić, aby się przekonać.
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1409
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5923
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8869
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18692
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1409
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5923
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8869
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18692
Składniki
Warzywa gotujemy w niewielkiej ilości wody, gdy zmiękną dodajemy starty parmezan, ser mozzarella oraz kostkę serka topionego. W dalszym ciągu gotujemy na małej mocy palnika, wlewamy śmietanę i łyżkę masła. Doprawiamy solą. Ja jeszcze dodaję przyprawę maggi w płynie. Po kilku minutach miksujemy jeszcze gorący krem. W między czasie można przygotować grzanki. Bułki pokroić w kostkę. Na patelnię dać masło, podgrzać, aż się rozpuści. Do roztopionego masła dodać przyprawy, wymieszać i wsypać pokrojoną bułkę. Zeszklić i odstawić do wystygnięcia. Zupę krem podajemy z grzankami. Smacznego.