Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa serowa

Zupa serowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 575 Ocena: 8082

Dodano:

Odsłon: 4967

Pyszna, musisz zrobić, aby się przekonać.

Składniki

  • 1 kostka serka topionego śmietankowego
  • 50 g. parmezanu
  • 100 g. sera Mozzarella
  • 200 g. fasolki szparagowej zielonej
  • 1 ziemniak
  • łyżka masła
  • łyżka gęstej śmietany
  • sól, płaska łyżeczka papryki słodkiej wędzonej
  • 2 bułki pszenne
  • 1/3 kostki masła
  • tymianek, bazylia, oregano, sól
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Zupa serowa

Przygotowanie

  1. Warzywa gotujemy w niewielkiej ilości wody, gdy zmiękną dodajemy starty parmezan, ser mozzarella oraz kostkę serka topionego. W dalszym ciągu gotujemy na małej mocy palnika, wlewamy śmietanę i łyżkę masła. Doprawiamy solą. Ja jeszcze dodaję przyprawę maggi w płynie. Po kilku minutach miksujemy jeszcze gorący krem.

    W między czasie można przygotować grzanki. Bułki pokroić w kostkę. Na patelnię dać masło, podgrzać, aż się rozpuści. Do roztopionego masła dodać przyprawy, wymieszać i wsypać pokrojoną bułkę. Zeszklić i odstawić do wystygnięcia.

    Zupę krem podajemy z grzankami.


    Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Pani_Domu 15 lipca Taką zupę bym mogła jeść codziennie :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń