Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, musisz zrobić, aby się przekonać.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 102418
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1990
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5851
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5848
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 102418
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1990
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5851
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5848
Składniki
Warzywa gotujemy w niewielkiej ilości wody, gdy zmiękną dodajemy starty parmezan, ser mozzarella oraz kostkę serka topionego. W dalszym ciągu gotujemy na małej mocy palnika, wlewamy śmietanę i łyżkę masła. Doprawiamy solą. Ja jeszcze dodaję przyprawę maggi w płynie. Po kilku minutach miksujemy jeszcze gorący krem. W między czasie można przygotować grzanki. Bułki pokroić w kostkę. Na patelnię dać masło, podgrzać, aż się rozpuści. Do roztopionego masła dodać przyprawy, wymieszać i wsypać pokrojoną bułkę. Zeszklić i odstawić do wystygnięcia. Zupę krem podajemy z grzankami. Smacznego.