Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna Bieszczadzka zupa.
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 2180
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1839
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 2180
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1839
Składniki
Wykonanie: Wodę zagotować z mlekiem i posolić do smaku. Następnie maślankę roztrzepać z mąką i ciągle mieszając wlać do mleka i zagotować, w razie potrzeby posolić. Ziemniaki wyłożyć na talerze, zalać ciepłą polewką i na górę położyć po kawału oscypka.