Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Owocowe zupy to ciekawy pomysł na wykorzystanie sezonowych smakołyków, takich jak śliwki węgierki. Danie pachnie cynamonem i świetnie rozgrzeje cię w chłodne dni. Ten słodki przysmak na pewno zasmakuje zarówno dużym, jak i małym łasuchom. Przepis pochodzi z 551. odcinka programu "Ewa gotuje".
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 279
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 14918
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2918
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 279
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 14918
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2918
Składniki
Śliwki umyć, przekroić na pół. Usunąć pestki. W garnku rozgrzać masło. Wrzucić owoce. Podsmażyć. Przyprawić goździkami i cynamonem. Zalać wodą. Przykryć i dusić do miękkości.
Zupę zmiksować. Zagęścić kisielem rozrobionym w niewielkiej ilości zimnej wody. Posłodzić.
Podawać z makaronem i kleksem kwaśnej śmietany. Udekorować miętą.