Zupa szczawiowa
Składniki
- 200 g szczawiu
- 800 ml bulionu wołowo-drobiowego
- 2 łyżki masła
- 150 ml kwaśnej śmietany
- 1 łyżka mąki
- Sól ,pieprz ,cukier
Składniki
- 200 g szczawiu
- 800 ml bulionu wołowo-drobiowego
- 2 łyżki masła
- 150 ml kwaśnej śmietany
- 1 łyżka mąki
- Sól ,pieprz ,cukier
Etapy przygotowania
Przebrany szczaw opłukać ,posiekać i dusić na maśle 8 min. Zalać bulionem i gotować 10 min. Mąkę dokładnie wymieszać z 4 łyżkami zimnej wody. Kiedy znikną grudki ,dodać 4 łyżki zupy ,wymieszać i wlać do reszty zupy. Gotować 5 min i połączyć ze śmietaną ,wcześniej rozbełtanej z paroma łyżkami zupy. Doprawić do smaku solą ,pieprzem oraz cukrem ,doprowadzić do wrzenia i podawać z pokrojonym w ćwiartki jajkiem.
Przepis w Waszym wykonaniu (0)
Komentarze do przepisu (0)
Ostatnio komentowane przepisy
Kurczak ciacciatore to włoskie danie oznaczające "kurczaka po myśliwsku". Jes...
- Impreza
- Śródziemnomorska
- Bez laktozy
- Dla dzieci
- Dietetyczne
- Warzywa
- Papryka
- Mięso
- Kurczak
- Grzyby
- Przyprawy
- Bazylia
- Czosnek
- Oregano
- Dla zdrowia
Odsłon: 56
Jeśli kiedykolwiek będziesz chciał zaskoczyć bliskich naprawdę efektownym des...
Odsłon: 1132
Ostatnio komentowane przepisy
Kurczak ciacciatore to włoskie danie oznaczające "kurczaka po myśliwsku". Jes...
- Impreza
- Śródziemnomorska
- Bez laktozy
- Dla dzieci
- Dietetyczne
- Warzywa
- Papryka
- Mięso
- Kurczak
- Grzyby
- Przyprawy
- Bazylia
- Czosnek
- Oregano
- Dla zdrowia
Odsłon: 56
Jeśli kiedykolwiek będziesz chciał zaskoczyć bliskich naprawdę efektownym des...
Odsłon: 1132
Składniki
- 200 g szczawiu
- 800 ml bulionu wołowo-drobiowego
- 2 łyżki masła
- 150 ml kwaśnej śmietany
- 1 łyżka mąki
- Sól ,pieprz ,cukier
Przebrany szczaw opłukać ,posiekać i dusić na maśle 8 min. Zalać bulionem i gotować 10 min. Mąkę dokładnie wymieszać z 4 łyżkami zimnej wody. Kiedy znikną grudki ,dodać 4 łyżki zupy ,wymieszać i wlać do reszty zupy. Gotować 5 min i połączyć ze śmietaną ,wcześniej rozbełtanej z paroma łyżkami zupy. Doprawić do smaku solą ,pieprzem oraz cukrem ,doprowadzić do wrzenia i podawać z pokrojonym w ćwiartki jajkiem.