Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa z pierwszego, wiosennego szczawiu z ogródka.
 
         
         
         
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6598
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 2112
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6598
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 2112
 
         
         
                Składniki
W dwóch litrach posolonej wody gotujemy wymyte mięsa, podczas gotowania zbieramy szumowiny. Gotujemy do miękkości mięs. Dodajemy obraną, startą na dużych oczkach marchew, pietruszkę i pokrojone w kostkę ziemniaki i gotujemy do ich miękkości. W między czasie przebieramy i myjemy szczaw, kroimy w centymetrowe paski i jak ziemniaki będą miękkie dodajemy go do garnka.
Przyprawiamy zupę do smaku solą i pieprzem ziołowym. Zupę gotujemy aż szczaw będzie w miarę miękki, zabielamy zupę i kończymy gotowanie. Podajemy gorącą z ugotowanym jakiem na twardo. Smacznego!!!