Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa z pierwszego, wiosennego szczawiu z ogródka.
Bardzo smaczna, pożywna zupa.
Odsłon: 3168
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 2467
Bardzo smaczna, pożywna zupa.
Odsłon: 3168
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 2467
Składniki
W dwóch litrach posolonej wody gotujemy wymyte mięsa, podczas gotowania zbieramy szumowiny. Gotujemy do miękkości mięs. Dodajemy obraną, startą na dużych oczkach marchew, pietruszkę i pokrojone w kostkę ziemniaki i gotujemy do ich miękkości. W między czasie przebieramy i myjemy szczaw, kroimy w centymetrowe paski i jak ziemniaki będą miękkie dodajemy go do garnka.
Przyprawiamy zupę do smaku solą i pieprzem ziołowym. Zupę gotujemy aż szczaw będzie w miarę miękki, zabielamy zupę i kończymy gotowanie. Podajemy gorącą z ugotowanym jakiem na twardo. Smacznego!!!