Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świeża, delikatna, pachnąca, apetyczna, do przygotowania w kilka chwil. Szczypiorek choć jest dostępny przez cały rok, to wiosną i latem smakuje nam najbardziej.
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 2480
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 128
Wspaniałe, delikatne mini serniczki z borówkami amerykańskimi i bezą. Są łat...
Odsłon: 225
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 2480
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 128
Wspaniałe, delikatne mini serniczki z borówkami amerykańskimi i bezą. Są łat...
Odsłon: 225
Składniki
Szczypiorek drobno posiekać i podsmażyć na roztopionym maśle. Szczypiorek zalać bulionem. Dodać marchewkę drobno pokrojoną i dodać do wywaru. Gotować na wolnym ogniu, pod przykryciem, aż marchew będzie miękka. Mąkę ziemniaczaną połączyć ze śmietaną, zahartować zupą i wlać do bulionu. Zamieszać. Zupę doprawić pieprzem i solą do smaku. Jajka obrać i przekroić na połowę, dodać do zupy.