Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świeża, delikatna, pachnąca, apetyczna, do przygotowania w kilka chwil. Szczypiorek choć jest dostępny przez cały rok, to wiosną i latem smakuje nam najbardziej.
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 145
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 145
Składniki
Szczypiorek drobno posiekać i podsmażyć na roztopionym maśle. Szczypiorek zalać bulionem. Dodać marchewkę drobno pokrojoną i dodać do wywaru. Gotować na wolnym ogniu, pod przykryciem, aż marchew będzie miękka. Mąkę ziemniaczaną połączyć ze śmietaną, zahartować zupą i wlać do bulionu. Zamieszać. Zupę doprawić pieprzem i solą do smaku. Jajka obrać i przekroić na połowę, dodać do zupy.