Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świeża, delikatna, pachnąca, apetyczna, do przygotowania w kilka chwil. Szczypiorek choć jest dostępny przez cały rok, to wiosną i latem smakuje nam najbardziej.
Przepyszny i szybki obiad w dwadzieścia minut.
Odsłon: 180
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 537
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 88
Polecam.
Odsłon: 635
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 942
Przepyszny i szybki obiad w dwadzieścia minut.
Odsłon: 180
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 537
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 88
Polecam.
Odsłon: 635
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 942
Składniki
Szczypiorek drobno posiekać i podsmażyć na roztopionym maśle. Szczypiorek zalać bulionem. Dodać marchewkę drobno pokrojoną i dodać do wywaru. Gotować na wolnym ogniu, pod przykryciem, aż marchew będzie miękka. Mąkę ziemniaczaną połączyć ze śmietaną, zahartować zupą i wlać do bulionu. Zamieszać. Zupę doprawić pieprzem i solą do smaku. Jajka obrać i przekroić na połowę, dodać do zupy.