Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świeża, delikatna, pachnąca, apetyczna, do przygotowania w kilka chwil. Szczypiorek choć jest dostępny przez cały rok, to wiosną i latem smakuje nam najbardziej.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5270
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 834
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11690
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5052
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1298
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5270
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 834
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11690
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5052
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1298
Składniki
Szczypiorek drobno posiekać i podsmażyć na roztopionym maśle. Szczypiorek zalać bulionem. Dodać marchewkę drobno pokrojoną i dodać do wywaru. Gotować na wolnym ogniu, pod przykryciem, aż marchew będzie miękka. Mąkę ziemniaczaną połączyć ze śmietaną, zahartować zupą i wlać do bulionu. Zamieszać. Zupę doprawić pieprzem i solą do smaku. Jajka obrać i przekroić na połowę, dodać do zupy.