Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja ulubiona zupa szparagowa z dodatkiem płatków chili i twarogu.
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4128
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416283
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2835
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4128
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416283
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2835
Składniki
Cebule posiekać i przesmażyć na odrobinie oleju. Oderwać bardzo twarde części szparagów, włożyć do saganka. Same zielone główki odłożyć na bok. Szparagi gotować ok. 20 minut, potem rozdrobnić blenderem i przelać przez sito. Do wywaru dodać pokrojone ziemniaki, czosnek, przesmażoną cebulę, oregano, tymianek i gotować ok. 20 minut. Zupę ze szparagów rozdrobnić blenderem, doprawić solą i pieprzem, zabielić śmietanką i zagotować. Pozostałe główki szparagów blanszować we wrzątku przez 3 minuty. Podawać z całymi główkami szparagowymi, posypane pokruszonym twarogiem i płatkami chili.