Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja ulubiona zupa szparagowa z dodatkiem płatków chili i twarogu.
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 1126
Kiedy przejedzą ci się świąteczne makowce i pierniki, pomyśl o lekkim cieście...
Odsłon: 1284
Puszysty sernik na spodzie Twix łączy w sobie kremową, delikatną konsystencję...
Odsłon: 507
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 1126
Kiedy przejedzą ci się świąteczne makowce i pierniki, pomyśl o lekkim cieście...
Odsłon: 1284
Puszysty sernik na spodzie Twix łączy w sobie kremową, delikatną konsystencję...
Odsłon: 507
Składniki
Cebule posiekać i przesmażyć na odrobinie oleju. Oderwać bardzo twarde części szparagów, włożyć do saganka. Same zielone główki odłożyć na bok. Szparagi gotować ok. 20 minut, potem rozdrobnić blenderem i przelać przez sito. Do wywaru dodać pokrojone ziemniaki, czosnek, przesmażoną cebulę, oregano, tymianek i gotować ok. 20 minut. Zupę ze szparagów rozdrobnić blenderem, doprawić solą i pieprzem, zabielić śmietanką i zagotować. Pozostałe główki szparagów blanszować we wrzątku przez 3 minuty. Podawać z całymi główkami szparagowymi, posypane pokruszonym twarogiem i płatkami chili.