Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja ulubiona zupa szparagowa z dodatkiem płatków chili i twarogu.
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 997
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 39
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 1334
po prostu wspaniałe ciasto Latte Macchiato. Jedno z najpyszniejszych jakie są...
Odsłon: 337
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 6237
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 997
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 39
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 1334
po prostu wspaniałe ciasto Latte Macchiato. Jedno z najpyszniejszych jakie są...
Odsłon: 337
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 6237
Składniki
Cebule posiekać i przesmażyć na odrobinie oleju. Oderwać bardzo twarde części szparagów, włożyć do saganka. Same zielone główki odłożyć na bok. Szparagi gotować ok. 20 minut, potem rozdrobnić blenderem i przelać przez sito. Do wywaru dodać pokrojone ziemniaki, czosnek, przesmażoną cebulę, oregano, tymianek i gotować ok. 20 minut. Zupę ze szparagów rozdrobnić blenderem, doprawić solą i pieprzem, zabielić śmietanką i zagotować. Pozostałe główki szparagów blanszować we wrzątku przez 3 minuty. Podawać z całymi główkami szparagowymi, posypane pokruszonym twarogiem i płatkami chili.