Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna , sezonowa zupa ze szparagów z dodatkiem marchewki, kopru .
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 191
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 307
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 191
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 307
Składniki
W garnku rozgrzewamy olej wrzucamy do na niego cebulę pokrojoną w kostkę oraz por w pół plasterki . Smażymy około 5 minut . Następnie dodajemy pokrojone ziemniaki w średnią kostkę , marchewkę w pół plasterki , smażymy 5 minut , wlewamy bulion lub czysty rosół . Gotujemy do miękkości warzyw . Do całości dokładamy szparagi pokrojone w plasterki (łebki pozostawiamy całe) , gotujemy do miękkości , chrupkości szparagów .
W zimnej wodzie rozprowadzamy serek topiony że śmietanką , całość wylewamy do zupy . Zagotowujemy , dosypujemy koperek doprawiamy do smaku przyprawami .