Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowa, lekka zupka o przepieknym kolorze i intensywnym smaku.
Mój z przepisami jak pani i domu że słowa po prostu nasze przygotowanie się...
Odsłon: 34
Wczoraj był sos spaghetti z cukinii, a dziś w podobnym klimacie, również sos...
Odsłon: 18559
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 7086
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30683
Mój z przepisami jak pani i domu że słowa po prostu nasze przygotowanie się...
Odsłon: 34
Wczoraj był sos spaghetti z cukinii, a dziś w podobnym klimacie, również sos...
Odsłon: 18559
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 7086
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30683
Składniki
Do duzego garnka wlac olej, dodac pokrojony czosnek i lekko podsmazyc (czosnek nie powinien sie zrumienic, tylko puscic troche soku). Dodac oplukany szpinak i smazyc na srednim ogniu okolo 2-3 minut. Zalac goracym bulionem (w wersji kryzysowo - ekspresowej moze byc kostka rosolowa lub przyprawa typu "Kucharek" rozpuszczona w goracej wodzie), doprawic pieprzem i gotowac 5-10 min, do calkowitej miekkosci szpinaku. Zmiksowac na gladka mase. Wlac smietane i doprowadzic do wrzenia. Podawac z jajkiem na twardo, grzankami lub pokruszonym kozim serem. Niezle tez smakuje ze zrumienionymi kawalkami boczku, ale osobiscie wole wersje bezmiesna. Zycze smacznego.