Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowa, lekka zupka o przepieknym kolorze i intensywnym smaku.
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 5386
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29725
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 226
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 19378
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 1026
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 5386
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29725
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 226
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 19378
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 1026
Składniki
Do duzego garnka wlac olej, dodac pokrojony czosnek i lekko podsmazyc (czosnek nie powinien sie zrumienic, tylko puscic troche soku). Dodac oplukany szpinak i smazyc na srednim ogniu okolo 2-3 minut. Zalac goracym bulionem (w wersji kryzysowo - ekspresowej moze byc kostka rosolowa lub przyprawa typu "Kucharek" rozpuszczona w goracej wodzie), doprawic pieprzem i gotowac 5-10 min, do calkowitej miekkosci szpinaku. Zmiksowac na gladka mase. Wlac smietane i doprowadzic do wrzenia. Podawac z jajkiem na twardo, grzankami lub pokruszonym kozim serem. Niezle tez smakuje ze zrumienionymi kawalkami boczku, ale osobiscie wole wersje bezmiesna. Zycze smacznego.