Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowa, lekka zupka o przepieknym kolorze i intensywnym smaku.
Szaszłyki z polędwiczkami z boczku i śliwką to wykwintne danie, które łączy w...
Odsłon: 188
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 220
...naturalny, domowy. Bez sztucznych dodatków. Najlepszy. Polecam.
Odsłon: 142
Szaszłyki z polędwiczkami z boczku i śliwką to wykwintne danie, które łączy w...
Odsłon: 188
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 220
...naturalny, domowy. Bez sztucznych dodatków. Najlepszy. Polecam.
Odsłon: 142
Składniki
Do duzego garnka wlac olej, dodac pokrojony czosnek i lekko podsmazyc (czosnek nie powinien sie zrumienic, tylko puscic troche soku). Dodac oplukany szpinak i smazyc na srednim ogniu okolo 2-3 minut. Zalac goracym bulionem (w wersji kryzysowo - ekspresowej moze byc kostka rosolowa lub przyprawa typu "Kucharek" rozpuszczona w goracej wodzie), doprawic pieprzem i gotowac 5-10 min, do calkowitej miekkosci szpinaku. Zmiksowac na gladka mase. Wlac smietane i doprowadzic do wrzenia. Podawac z jajkiem na twardo, grzankami lub pokruszonym kozim serem. Niezle tez smakuje ze zrumienionymi kawalkami boczku, ale osobiscie wole wersje bezmiesna. Zycze smacznego.