Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowa, lekka zupka o przepieknym kolorze i intensywnym smaku.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11764
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1282
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12394
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 3246
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11764
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1282
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12394
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 3246
Składniki
Do duzego garnka wlac olej, dodac pokrojony czosnek i lekko podsmazyc (czosnek nie powinien sie zrumienic, tylko puscic troche soku). Dodac oplukany szpinak i smazyc na srednim ogniu okolo 2-3 minut. Zalac goracym bulionem (w wersji kryzysowo - ekspresowej moze byc kostka rosolowa lub przyprawa typu "Kucharek" rozpuszczona w goracej wodzie), doprawic pieprzem i gotowac 5-10 min, do calkowitej miekkosci szpinaku. Zmiksowac na gladka mase. Wlac smietane i doprowadzic do wrzenia. Podawac z jajkiem na twardo, grzankami lub pokruszonym kozim serem. Niezle tez smakuje ze zrumienionymi kawalkami boczku, ale osobiscie wole wersje bezmiesna. Zycze smacznego.