Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowa, lekka zupka o przepieknym kolorze i intensywnym smaku.
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3921
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415190
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2492
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3921
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415190
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2492
Składniki
Do duzego garnka wlac olej, dodac pokrojony czosnek i lekko podsmazyc (czosnek nie powinien sie zrumienic, tylko puscic troche soku). Dodac oplukany szpinak i smazyc na srednim ogniu okolo 2-3 minut. Zalac goracym bulionem (w wersji kryzysowo - ekspresowej moze byc kostka rosolowa lub przyprawa typu "Kucharek" rozpuszczona w goracej wodzie), doprawic pieprzem i gotowac 5-10 min, do calkowitej miekkosci szpinaku. Zmiksowac na gladka mase. Wlac smietane i doprowadzic do wrzenia. Podawac z jajkiem na twardo, grzankami lub pokruszonym kozim serem. Niezle tez smakuje ze zrumienionymi kawalkami boczku, ale osobiscie wole wersje bezmiesna. Zycze smacznego.