Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wiosenna zupa z młodego szpinaku z greckim serem feta. Przepis pochodzi z 419. odcinka programu "Ewa gotuje"
Puree z kukurydzy i boczku jest rewelacyjne. Słodycz kukurydzy przełamana zos...
Odsłon: 37
Łatwe i szybkie do przygotowania mięsko, z pieczonymi ziemniakami i surówką -...
Odsłon: 32
Przepis jest dedykowany wszystkim, którzy dbają o zdrowie, sylwetkę lub upraw...
Odsłon: 74
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 259
Puree z kukurydzy i boczku jest rewelacyjne. Słodycz kukurydzy przełamana zos...
Odsłon: 37
Łatwe i szybkie do przygotowania mięsko, z pieczonymi ziemniakami i surówką -...
Odsłon: 32
Przepis jest dedykowany wszystkim, którzy dbają o zdrowie, sylwetkę lub upraw...
Odsłon: 74
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 259
Składniki
Drobno pokrojoną cebulkę (bez cybuchów) zeszklić w garnku na maśle. Dorzucić posiekany czosnek. Po chwili dodać pokrojony szpinak (zarówno liście, jak i łodygi). Zakwasić sokiem z cytryny. Posolić. Zalać wywarem, wymieszać, przykryć i zagotować.
Gorącą zupę zmiksować lub przetrzeć przez sito. Zabielić śmietanką. Doprawić do smaku świeżo zmielonym pieprzem.
Podawać z pokruszoną fetą oraz pokrojonymi cybuchami.