Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja ulubiona zupa . Coś dla miłośników zupy inaczej .
Szybciutka i smaczna żelka owocowa. Orzeźwi smak każdego ciasta.
Odsłon: 295
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22549
Bardzo prosta, szybka w wykonaniu i smaczna sałatka do obiadu że składników z...
Odsłon: 275
Szybciutka i smaczna żelka owocowa. Orzeźwi smak każdego ciasta.
Odsłon: 295
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22549
Bardzo prosta, szybka w wykonaniu i smaczna sałatka do obiadu że składników z...
Odsłon: 275
Składniki
Czerstwą kajzerkę zalewamy zimną woda i czekamy jak się namoczy . Mięso na pulpety przekładamy do miski dodajemy do niego namoczoną w wodzie i odciśniętą kajzerkę , jajko , bułkę tartą i przyprawy . Formujemy klopsiki troszkę większe niż orzech włoski . Gotowe pulpeciki odkładamy na bok .
Gotowy wywar przelewamy do garnka , dodajemy do niego warzywa pokrojone w plasterki i zagotowujemy . Dokładamy wcześniej przygotowane pulpeciki i gotujemy około 30 minut . W między czasie dodajemy mrożony szpinak i zagotujemy na koniec dolewamy wymieszany w zimnej wodzie serek topiony . Doprawiamy do smaku . Ponownie zagotowujemy .