Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Planując posiłki staram się przemycić w nich jak najwięcej sezonowych warzyw i owoców za którymi na pewno będę tęsknić jesienią i zimą.Dziś mam dla Was przepis na pyszną zupę ze szpinaku z młodą, chrupiącą kalarepką oraz pestkami słonecznika. Ciekawi? Zapraszam po przepis!
Szybki i prosty w wykonywaniu sernik na zimno. Delikatny i orzeźwiający za s...
Odsłon: 65
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 212
Duszone żeberka podane z ziemniakami polanymi sosem oraz z marynowanymi ogórk...
Odsłon: 111
Szybki i prosty w wykonywaniu sernik na zimno. Delikatny i orzeźwiający za s...
Odsłon: 65
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 212
Duszone żeberka podane z ziemniakami polanymi sosem oraz z marynowanymi ogórk...
Odsłon: 111
Składniki
Do gorącego bulionu wrzucamy pora oraz kalarepkę i gotujemy al dente. Gdy będzie już miękka wyjmujemy na talerzyk a do bulionu wrzucamy szpinak. Gotujemy około 5 minut.
Gdy szpinak zwiędnie zupę blendujemy. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem oraz czubrycą. Podajemy z kalarepką oraz posypaną ziarnami słonecznika.