Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Planując posiłki staram się przemycić w nich jak najwięcej sezonowych warzyw i owoców za którymi na pewno będę tęsknić jesienią i zimą.Dziś mam dla Was przepis na pyszną zupę ze szpinaku z młodą, chrupiącą kalarepką oraz pestkami słonecznika. Ciekawi? Zapraszam po przepis!
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 855
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 256
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31501
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 855
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 256
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31501
Składniki
Do gorącego bulionu wrzucamy pora oraz kalarepkę i gotujemy al dente. Gdy będzie już miękka wyjmujemy na talerzyk a do bulionu wrzucamy szpinak. Gotujemy około 5 minut.
Gdy szpinak zwiędnie zupę blendujemy. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem oraz czubrycą. Podajemy z kalarepką oraz posypaną ziarnami słonecznika.