Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Planując posiłki staram się przemycić w nich jak najwięcej sezonowych warzyw i owoców za którymi na pewno będę tęsknić jesienią i zimą.Dziś mam dla Was przepis na pyszną zupę ze szpinaku z młodą, chrupiącą kalarepką oraz pestkami słonecznika. Ciekawi? Zapraszam po przepis!
Przepis jest dedykowany wszystkim, którzy dbają o zdrowie, sylwetkę lub upraw...
Odsłon: 70
Puree z kukurydzy i boczku jest rewelacyjne. Słodycz kukurydzy przełamana zos...
Odsłon: 21
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 252
Wspaniałe połączenia orzeźwiających truskawek i słodkiej, rozpływającej się w...
Odsłon: 4094
Przepis jest dedykowany wszystkim, którzy dbają o zdrowie, sylwetkę lub upraw...
Odsłon: 70
Puree z kukurydzy i boczku jest rewelacyjne. Słodycz kukurydzy przełamana zos...
Odsłon: 21
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 252
Wspaniałe połączenia orzeźwiających truskawek i słodkiej, rozpływającej się w...
Odsłon: 4094
Składniki
Do gorącego bulionu wrzucamy pora oraz kalarepkę i gotujemy al dente. Gdy będzie już miękka wyjmujemy na talerzyk a do bulionu wrzucamy szpinak. Gotujemy około 5 minut.
Gdy szpinak zwiędnie zupę blendujemy. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem oraz czubrycą. Podajemy z kalarepką oraz posypaną ziarnami słonecznika.