Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekko pikantna, wyrazista w smaku i bardzo syta. Idealna o każdej porze roku! A wiecie co jest w niej najlepsze? Robi się ją w 30 minut! :) Zapinamy pasy i ruszamy w podróż do Azji! :)
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34143
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1345
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113591
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34143
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1345
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113591
Składniki
Pierś z kurczaka myjemy, osuszamy i kroimy na paski. Oprószamy solą, pieprzem, curry i kurkumą. Ostawiamy na pół godziny.
Paprykę myjemy i kroimy w kostkę, pieczarki myjemy i kroimy w ćwiartki. Cebulkę z dymki siekamy. Na oliwie podsmażamy cebulkę, paprykę i pieczarki. Przyprawiamy lekko solą i pieprzem.
Bulion zagotowujemy i wlewamy mleczko kokosowe, chwilę razem gotujemy po czym dodajemy pastę curry, pokrojoną łodygę selera, starty na tarce imbir oraz połowę pokrojonego szczypiorku (z dymki). Po chwili dodajemy podsmażone warzywa i gotujemy razem.
Kurczaka podsmażamy na oliwie do zrumienienia. Kurczaka przekładamy do zupy i razem gotujemy jeszcze kilka minut. Przyprawiamy sosem sojowym, ziołami tajskimi, pieprzem, curry. Zupę podajemy gorącą z resztą szczypiorku.