Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekko pikantna, wyrazista w smaku i bardzo syta. Idealna o każdej porze roku! A wiecie co jest w niej najlepsze? Robi się ją w 30 minut! :) Zapinamy pasy i ruszamy w podróż do Azji! :)
Jedliście kiedyś takie gołąbki? jeśli nie to gorąco zapraszam po przepis będz...
Odsłon: 18
Zapiekany ser camembert w cieście chlebowym. Najlepiej jeść zaraz po wyjęciu...
Odsłon: 12
Przepis dnia
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 5061
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 2598
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 413
Nigdy nie zapiekalam jajka w piekarniku, a dziś wypróbowałam, czy tak można i...
Odsłon: 135
Jedliście kiedyś takie gołąbki? jeśli nie to gorąco zapraszam po przepis będz...
Odsłon: 18
Zapiekany ser camembert w cieście chlebowym. Najlepiej jeść zaraz po wyjęciu...
Odsłon: 12
Przepis dnia
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 5061
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 2598
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 413
Nigdy nie zapiekalam jajka w piekarniku, a dziś wypróbowałam, czy tak można i...
Odsłon: 135
Składniki
Pierś z kurczaka myjemy, osuszamy i kroimy na paski. Oprószamy solą, pieprzem, curry i kurkumą. Ostawiamy na pół godziny.
Paprykę myjemy i kroimy w kostkę, pieczarki myjemy i kroimy w ćwiartki. Cebulkę z dymki siekamy. Na oliwie podsmażamy cebulkę, paprykę i pieczarki. Przyprawiamy lekko solą i pieprzem.
Bulion zagotowujemy i wlewamy mleczko kokosowe, chwilę razem gotujemy po czym dodajemy pastę curry, pokrojoną łodygę selera, starty na tarce imbir oraz połowę pokrojonego szczypiorku (z dymki). Po chwili dodajemy podsmażone warzywa i gotujemy razem.
Kurczaka podsmażamy na oliwie do zrumienienia. Kurczaka przekładamy do zupy i razem gotujemy jeszcze kilka minut. Przyprawiamy sosem sojowym, ziołami tajskimi, pieprzem, curry. Zupę podajemy gorącą z resztą szczypiorku.