Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sycąca zupa z kurczakiem w azjatyckim stylu. Danie swój niezwykły aromat zawdzięcza czerwonej paście curry, ostra i czerwona papryka, a także sporej ilości czosnku i cebuli. Smak przełamuje delikatne mleczko kokosowe oraz sok ze świeżej limonki. Potrawa ta zabierze cię w kulinarną podróż do Tajlandii.
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 372
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15216
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3125
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 372
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15216
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3125
Składniki
Zacznij od namoczenia grzybów mun w gorącej wodzie. Warzywa umyj i obierz, marchew i paprykę pokrój w cienkie paski, pieczarki w plasterki, cebulę w piórka, czosnek przeciśnij przez praskę. Do garnka wlej olej podsmaż kurczaka pokrojonego w kostkę. Następnie wsyp wszystkie przyprawy oraz dolej sos sojowy, dokładnie wymieszaj.
Do mięsa wrzuć paprykę, marchewkę, pieczarki, cebulę, czosnek i namoczone grzyby. Wszystko razem przesmaż. Kiedy zmiękną dodaj pastę curry, smaż jeszcze przez kilka minut.
Składniki zalej bulionem, gotuj przez kilka minut. Wrzuć makaron, poczekaj, aż zmięknie. Dodaj mleczko kokosowe, zupę dokładnie wymieszaj. Na koniec skrop wyciśnij sok z limonki. Podawaj z posiekaną cebulką dymką.