Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sycąca zupa z kurczakiem w azjatyckim stylu. Danie swój niezwykły aromat zawdzięcza czerwonej paście curry, ostra i czerwona papryka, a także sporej ilości czosnku i cebuli. Smak przełamuje delikatne mleczko kokosowe oraz sok ze świeżej limonki. Potrawa ta zabierze cię w kulinarną podróż do Tajlandii.
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 3307
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34188
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1405
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113624
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 3307
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34188
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1405
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113624
Składniki
Zacznij od namoczenia grzybów mun w gorącej wodzie. Warzywa umyj i obierz, marchew i paprykę pokrój w cienkie paski, pieczarki w plasterki, cebulę w piórka, czosnek przeciśnij przez praskę. Do garnka wlej olej podsmaż kurczaka pokrojonego w kostkę. Następnie wsyp wszystkie przyprawy oraz dolej sos sojowy, dokładnie wymieszaj.
Do mięsa wrzuć paprykę, marchewkę, pieczarki, cebulę, czosnek i namoczone grzyby. Wszystko razem przesmaż. Kiedy zmiękną dodaj pastę curry, smaż jeszcze przez kilka minut.
Składniki zalej bulionem, gotuj przez kilka minut. Wrzuć makaron, poczekaj, aż zmięknie. Dodaj mleczko kokosowe, zupę dokładnie wymieszaj. Na koniec skrop wyciśnij sok z limonki. Podawaj z posiekaną cebulką dymką.