Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sycąca zupa z kurczakiem w azjatyckim stylu. Danie swój niezwykły aromat zawdzięcza czerwonej paście curry, ostra i czerwona papryka, a także sporej ilości czosnku i cebuli. Smak przełamuje delikatne mleczko kokosowe oraz sok ze świeżej limonki. Potrawa ta zabierze cię w kulinarną podróż do Tajlandii.
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 293
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40433
Słowackie naleśniki są przygotowywane z ciasta ziemniaczanego. Dodatkowo wyją...
Odsłon: 5311
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 293
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40433
Słowackie naleśniki są przygotowywane z ciasta ziemniaczanego. Dodatkowo wyją...
Odsłon: 5311
Składniki
Zacznij od namoczenia grzybów mun w gorącej wodzie. Warzywa umyj i obierz, marchew i paprykę pokrój w cienkie paski, pieczarki w plasterki, cebulę w piórka, czosnek przeciśnij przez praskę. Do garnka wlej olej podsmaż kurczaka pokrojonego w kostkę. Następnie wsyp wszystkie przyprawy oraz dolej sos sojowy, dokładnie wymieszaj.
Do mięsa wrzuć paprykę, marchewkę, pieczarki, cebulę, czosnek i namoczone grzyby. Wszystko razem przesmaż. Kiedy zmiękną dodaj pastę curry, smaż jeszcze przez kilka minut.
Składniki zalej bulionem, gotuj przez kilka minut. Wrzuć makaron, poczekaj, aż zmięknie. Dodaj mleczko kokosowe, zupę dokładnie wymieszaj. Na koniec skrop wyciśnij sok z limonki. Podawaj z posiekaną cebulką dymką.