Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszna zupa, bardzo aromatyczna, pikantna i lekka jednocześnie (może nie jest to prawdziwa zupa tajska, ponieważ nie użyłam wszystkich przypraw ale wybrałam te, które mi odpowiadają)
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 798
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 3080
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 798
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 3080
Składniki
1. kurczaka pokroić w kostkę, pieczarki, cebule i czosnek w grubsze plastry, paprykę w kostkę, 2. rozgrzać olej, mięso delikatnie obsmażyć (do czasu żeby zrobiło się białe), dodać warzywa, smażyć chwilę, przełożyć do garnka, zalać ciepłym bulionem, dodać mleko kokosowe, imbir, curry i chilli, gotować ok 20 min, doprawić do smaku solą lub sosem sojowym, można podawać z makaronem ryżowym, smacznego