Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Marzyła mnie się przez całą zimę taka zupa ze świeżych truskawek. Smakuje na ciepło jak i na zimno.
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 67502
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1853
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 67502
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1853
Składniki
Truskawki myjemy ,usuwamy szypułki ,kroimy na ćwiartki i zalewamy wrzątkiem. Dodajemy cukier ,kilka listków mięty i gotujemy pod przykryciem 20 min. W tym czasie przygotowujemy makaron według przepisu na opakowaniu. Gdy truskawki ugotujemy dodajemy rozrobiony w wodzie kisiel ,zagotowujemy ciągle mieszając. Do smaku doprawiamy cukrem.