Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Marzyła mnie się przez całą zimę taka zupa ze świeżych truskawek. Smakuje na ciepło jak i na zimno.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3861
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 633
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3841
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 411
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 776
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3861
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 633
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3841
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 411
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 776
Składniki
Truskawki myjemy ,usuwamy szypułki ,kroimy na ćwiartki i zalewamy wrzątkiem. Dodajemy cukier ,kilka listków mięty i gotujemy pod przykryciem 20 min. W tym czasie przygotowujemy makaron według przepisu na opakowaniu. Gdy truskawki ugotujemy dodajemy rozrobiony w wodzie kisiel ,zagotowujemy ciągle mieszając. Do smaku doprawiamy cukrem.