Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Marzyła mnie się przez całą zimę taka zupa ze świeżych truskawek. Smakuje na ciepło jak i na zimno.
Zupa szparagowa z cukinią, szpinakiem i pulpecikami. Pulpety przygotowałam ze...
Odsłon: 79
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 92
Zupa szparagowa z cukinią, szpinakiem i pulpecikami. Pulpety przygotowałam ze...
Odsłon: 79
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 92
Składniki
Truskawki myjemy ,usuwamy szypułki ,kroimy na ćwiartki i zalewamy wrzątkiem. Dodajemy cukier ,kilka listków mięty i gotujemy pod przykryciem 20 min. W tym czasie przygotowujemy makaron według przepisu na opakowaniu. Gdy truskawki ugotujemy dodajemy rozrobiony w wodzie kisiel ,zagotowujemy ciągle mieszając. Do smaku doprawiamy cukrem.