Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa truskawkowa

Zupa truskawkowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 2231 Ocena: 49252

Dodano:

Odsłon: 7836

Marzyła mnie się przez całą zimę taka zupa ze świeżych truskawek. Smakuje na ciepło jak i na zimno.

Składniki

  • 700 g świeżych truskawek
  • 1,2 l wody
  • cukier (ilość zależy od gustu)
  • kilka listków świeżej mięty
  • kisiel truskawkowy
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Zupa truskawkowa

Przygotowanie

  1. Truskawki myjemy ,usuwamy szypułki ,kroimy na ćwiartki i zalewamy wrzątkiem. Dodajemy cukier ,kilka listków mięty i gotujemy pod przykryciem 20 min.
    W tym czasie przygotowujemy makaron według przepisu na opakowaniu.
    Gdy truskawki ugotujemy dodajemy rozrobiony w wodzie kisiel ,zagotowujemy ciągle mieszając. Do smaku doprawiamy cukrem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (12)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

renka 31 maja 2014 Często robię w sezonie truskawkowym,i nie tylko,bo z każdych owoców jest pyszna - ja również dodaję śmietanę -)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Futka 31 maja 2014 Zupy truskawkowej jeszcze nie jadłam - musi być przepyszna! :)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

lidka5x5 30 maja 2014 Bardzo ciekawy przepis, zabieram do wypróbowania. Odpowiedzi: 2 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

konhambos 30 maja 2014 ten kisiel to doskonaly pomysl, nadaje zupie specyficznego smaku.
Pyszne.

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

ziembulka 30 maja 2014 mniam! truuuskawki są wspaniałe ! coś w sam raz dla małych i dużych:)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń