Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Truskawki królują w naszych przepisach. Sezon trwa i należy je wykorzystać maksymalnie. Ciasta, musy, konfitury, dżemy, desery itp. U mnie na blogu przepis na zupę owocową z truskawkami. Doskonała na ciepło i zimno. Podana z makaronem na pewno zaspokoi nasze apetyty.
Ponieważ w tym roku okoliczne robinie kwitną dość obficie, postanowiłam wypró...
Odsłon: 43
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 2349
Jarskie kotleciki pełne smaku.
Odsłon: 172
Ponieważ w tym roku okoliczne robinie kwitną dość obficie, postanowiłam wypró...
Odsłon: 43
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 2349
Jarskie kotleciki pełne smaku.
Odsłon: 172
Składniki
Truskawki zalewamy 2 litrami wody dodajemy goździki. Zagotowujemy i od tego momentu gotujemy ok 10 min. Kisiel rozprowadzamy zimną wodą dodajemy do zupy. Galaretkę rozprowadzamy wrzątkiem i również wlewamy do owocówki. Mieszamy. Owoce możemy wyjąć i dodawać do talerza lub zostawić w zupie. Zupę możemy zabielić śmietaną lub jogurtem naturalnym. U mnie 3 łyżki jogurtu. Makaron gotujemy w wodzie al dente. Podajemy z zupą na gorąco lub na zimno.