Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Laksa to zupa popularna w Malezji i Singapurze. W Polsce można kupić pastę, która jest świetną bazą zupy z kurczakiem i grzybami. Jeśli lubicie azjatyckie smaki - koniecznie wypróbujcie.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7895
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 306
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3133
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 596
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7895
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 306
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3133
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 596
Składniki
Grzyby mun zalewamy wrzątkiem na 15 minut. Po tym czasie troimy w paseczki. Pieczarki kroimy w plasterki, a kapustę szatkujemy. Podgrzewamy bulion, dodajemy do niego mleko kokosowe i pastę. Mieszamy dokładnie, aż do zupełnego rozpuszczenia pasty. Kiedy wywar zacznie się gotować dodajemy kurczaka pokrojonego w kostkę. Po 10 minutach dodajemy grzyby mun, pieczarki i kapustę pekińską. Gotujemy jeszcze 10-15 minut, aż kurczak będzie ugotowany i miękki. Zupy nie trzeba dodatkowo doprawiać - pasta Laksa jest bardzo aromatyczna. Makaron przygotowujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Do miseczek nakładamy porcje makaronu i zalewamy zupą.