Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Laksa to zupa popularna w Malezji i Singapurze. W Polsce można kupić pastę, która jest świetną bazą zupy z kurczakiem i grzybami. Jeśli lubicie azjatyckie smaki - koniecznie wypróbujcie.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1366
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2947
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1032
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1810
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1366
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2947
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1032
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1810
Składniki
Grzyby mun zalewamy wrzątkiem na 15 minut. Po tym czasie troimy w paseczki. Pieczarki kroimy w plasterki, a kapustę szatkujemy. Podgrzewamy bulion, dodajemy do niego mleko kokosowe i pastę. Mieszamy dokładnie, aż do zupełnego rozpuszczenia pasty. Kiedy wywar zacznie się gotować dodajemy kurczaka pokrojonego w kostkę. Po 10 minutach dodajemy grzyby mun, pieczarki i kapustę pekińską. Gotujemy jeszcze 10-15 minut, aż kurczak będzie ugotowany i miękki. Zupy nie trzeba dodatkowo doprawiać - pasta Laksa jest bardzo aromatyczna. Makaron przygotowujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Do miseczek nakładamy porcje makaronu i zalewamy zupą.