Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Laksa to zupa popularna w Malezji i Singapurze. W Polsce można kupić pastę, która jest świetną bazą zupy z kurczakiem i grzybami. Jeśli lubicie azjatyckie smaki - koniecznie wypróbujcie.
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 132
Wątróbkę drobiową najczęściej smażymy z cebulką. Czasami dodajemy do niej jab...
Odsłon: 445
Jest to wspaniałe i niezwykle efektowne ciasto na kakaowym biszkopcie, z kre...
Odsłon: 6341
Może być na śniadanie, na kolację. Można zabrać do pracy.
Odsłon: 575
Ciasteczka domowe najlepsze. Dostępne składniki i mały nakład pracy to plus....
Odsłon: 756
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 132
Wątróbkę drobiową najczęściej smażymy z cebulką. Czasami dodajemy do niej jab...
Odsłon: 445
Jest to wspaniałe i niezwykle efektowne ciasto na kakaowym biszkopcie, z kre...
Odsłon: 6341
Może być na śniadanie, na kolację. Można zabrać do pracy.
Odsłon: 575
Ciasteczka domowe najlepsze. Dostępne składniki i mały nakład pracy to plus....
Odsłon: 756
Składniki
Grzyby mun zalewamy wrzątkiem na 15 minut. Po tym czasie troimy w paseczki. Pieczarki kroimy w plasterki, a kapustę szatkujemy. Podgrzewamy bulion, dodajemy do niego mleko kokosowe i pastę. Mieszamy dokładnie, aż do zupełnego rozpuszczenia pasty. Kiedy wywar zacznie się gotować dodajemy kurczaka pokrojonego w kostkę. Po 10 minutach dodajemy grzyby mun, pieczarki i kapustę pekińską. Gotujemy jeszcze 10-15 minut, aż kurczak będzie ugotowany i miękki. Zupy nie trzeba dodatkowo doprawiać - pasta Laksa jest bardzo aromatyczna. Makaron przygotowujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Do miseczek nakładamy porcje makaronu i zalewamy zupą.