Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapraszam na przepyszną zupę w stylu azjatyckim. Zupa przygotowana w ten sposób to prawdziwa uczta dla zmysłów. Soczyste mięso w połączeniu z chrupkimi, świeżymi warzywami i aromatycznym rosołem zadowoli każdego smakosza.
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 315
Jeżeli chcecie zaskoczyć swoich gości nietuzinkowym deserem, proponuję przygo...
Odsłon: 49
Na jesienny podwieczorek do ciepłej herbatki idealnie wpasują się szyszki, tr...
Odsłon: 90
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 152
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17101
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 315
Jeżeli chcecie zaskoczyć swoich gości nietuzinkowym deserem, proponuję przygo...
Odsłon: 49
Na jesienny podwieczorek do ciepłej herbatki idealnie wpasują się szyszki, tr...
Odsłon: 90
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 152
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17101
Składniki
Przygotuj wywar. Obierz marchew i oczyść pora; pokrój je na kawałki i dodaj je do rosołu drobiowego lub warzywnego razem z imbirem. Wstaw na średni ogień i doprowadź do wrzenia; zmniejsz ogień i gotuj przez 30 minut.
Przygotuj sos do ramenu. W miseczce wymieszaj łyżeczkę cukru, łyżkę octu, półtora łyżki sosu sweet chili i dwie łyżki sosu rybnego.
Przygotuj warzywa. Cebulę pokrój w drobne piórka. Pokrój zieloną cebulkę. Oczyść i pokrój papryczkę chili. Posiekaj kolendrę. Jeśli używasz świeżych kiełków, zblanszuj je. Limonkę pokrój w ćwiartki.
Przygotuj mięso. Nasmaruj stek z obu stron olejem i wrzuć go na dobrze rozgrzaną patelnią grillową. Smaż z każdej strony przez 3-4 minuty, żeby uzyskać średnio wysmażone mięso. Na koniec smażenia przysmaż mięso po bokach. Odstaw na 3 minuty i nasmaruj po obu stronach sosem teriyaki.
Po upływie pół godziny odcedź warzywa z wywaru i dodaj sos do ramenu. Przykryj garnek i pozostaw na małym ogniu, żeby utrzymać temperaturę.
Ugotuj makaron do ramenu według instrukcji na opakowaniu.
Złóż danie: wyłóż makaron do misek i zalej wywarem. Dodaj mięso i świeże warzywa; przyozdób kolendrą i limonką.
Smacznego!